Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Verdachte van mishandeling aangehouden           |
De politie heeft woensdag 25 juli op de Stationsstraat in Ermelo een 19-jarige inwoner uit Ermelo aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

De politie kreeg rond 01.50 uur een melding van een opstootje aan de Stationsstraat, waarna agenten ter plaatse gingen. Daar werd veel publiek aangetroffen. Vanwege de onrustige situatie werd assistentie verleend door andere collega's. De verdachte werd in eerste instantie door een aantal vrienden meegenomen, waardoor de rust enigszins weerkeerde. Na korte tijd verscheen de verdachte toch weer op het toneel, waarna hij voor verhoor werd aangehouden.

|     |Ermelo - Lastige bestuurster met drank op                 |
De politie heeft woensdag 25 juli op de Leuvenumseweg in Ermelo een 37-jarige automobiliste uit Hierden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw weigerde elke medewerking en is in verband met het onderzoek ingesloten.

De politie werd omstreeks 01.40 ingelicht. Agenten zagen de vrouw op de Leuvenumseweg rijden. Bij het aanspreken van de vrouw merkten de agenten dat zij onder meer moeilijk uit haar woorden kon komen en rees het vermoeden dat er sprake was van alcoholgebruik. De vrouw wenste in het geheel niet mee te werken. Zo moest zij met gepast geweld uit haar auto worden gehaald, schold zij de agenten uit en wilde zij geen blaastest op straat en ook geen ademanalysetest op het politiebureau afleggen. De vrouw is in verband met het onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de vrouw wordt ingevorderd.

|     |Harderwijk - Diefstal uit bedrijf                         |
Onbekenden hebben recentelijk een bedrijf aan de Luttekepoortstraat in Harderwijk een ongewenst bezoek gebracht. Hierbij is onder meer een geldbedrag verdwenen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak werd woensdag 25 juli omstreeks 05.30 uur bij de politie gemeld. Om binnen te komen werd een toegangsdeur vernield. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.

|     |Nunspeet - Fietser en auto botsen                         |
Een 79-jarige automobilist uit Nunspeet en een 16-jarige fietser uit Nunspeet zijn dinsdag 24 juli op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet met elkaar in botsing gekomen. De jongen liep daarbij een aantal wonden aan zijn hoofd op.

De melding van het ongeval kwam omstreeks 14.20 uur bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de jongen de Molijnlaan wilde oversteken. Door filevorming kreeg hij de gelegenheid om over te steken. Hierbij zag hij vermoedelijk de bestuurder uit Nunspeet over het hoofd. De bestuurder kon niet meer op tijd remmen en de jongen werd door de auto geschept. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij moest naar het ziekenhuis voor een aantal hechtingen.

Einde berichten
---


---


---

---- --