Ingezonden persbericht


26 juli 2007

Persbericht

Start West Europese aanbiddingsschool bij vakantiepark

Marcos Witt, internationaal bekend als pastor, auteur, spreker, zanger, muzikant en songwriter, wil een 39ste CanZion aanbiddingsschool opstarten in Nederland. Directeur van vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld Gerhard Hobelman is ook nauw bij dit initiatief betrokken. Het plan is dat de school direct naast De Betteld komt te liggen waardoor studenten de faciliteiten van De Betteld kunnen gebruiken om het geleerde in de praktijk te oefenen.

Op de aanbiddingsschool zal muzikale training worden gegeven en er zullen mensen worden opgeleid tot professionele muzikanten om op die manier God en de gemeente te kunnen dienen. Er is aandacht voor de kwaliteit van de competenties en van de aanbiddingsleider. Instituto CanZion heeft met name in de Spaanssprekende wereld een breed werk waarbij muziek en aanbidding een belangrijke rol spelen. In Spanje is al een school opgericht die met name Zuid Europa bedient. De school in Nederland gaat zich op West Europa richten.

Warm hart

Directeur van De Betteld Gerhard Hobelman is niet meer de enige die het opstarten van de nieuwe aanbiddingsschool een warm hart toedraagt. Zo is voorganger van de Euregio-gemeente in Aalten en oprichter van de stichting Geboren om Vrij te zijn Wilkin van de Kamp nauw bij de promotie van de school betrokken. De Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) die 150 gemeenten vertegenwoordigt en het Landelijk Platform van de Pinkster- en Volle Evangeliebeweging met 7 landelijk opererende kerkgenootschappen met totaal 250 gemeenten zijn ook positief. Aan het begin van volgend jaar wordt een congres belegd met leiders van gemeenten, muzikanten en aanbiddingsleiders om de plannen verder gestalte te geven. Ook de BFP (Duitse equivalent van de VPE) zal hierbij worden betrokken.

Praktijkervaring

Als de CanZion aanbiddingsschool er eenmaal is, kunnen de studenten op conferentiecentrum De Betteld het geleerde direct in praktijk brengen. De Ichtuszaal met haar professionele podium met belichting, camera's en alle technische apparatuur om een fantastisch optreden te kunnen neerzetten, kan uitstekend worden gebruikt om de studenten te laten oefenen. De studenten kunnen hun optreden op video terugkijken en met de leraren zo alles evalueren.

Promotietour

Op dit moment trekt de Guatemalteekse Latino band CanZion door Nederland om de nieuw op te richten aanbiddingsschool te promoten. De band wordt geleid door een zangeres van het hoogste niveau: Celeste Nova. Zij is lerares op de CanZion school in Guatemala en heeft daar een functie binnen de directie. Ze zal ook directeur worden in Nederland. De Midden-Amerikaanse muziek kenmerkt zich door uitbundigheid met salsa en meringue invloeden, maar ook door intieme en eerbiedige aanbidding. Geïnteresseerden kunnen kijken op www.canzion.nl waar de band optreedt.

Boekwinkels

Voor de promotie van de aanbiddingsschool is verder een cd/dvd met een boekje te koop, uitgegeven door De Betteld. Celeste Nova, Déborah Rosenkranz en de Come Together band hebben de prachtige aanbiddingscd/dvd gemaakt. In het boekje staan de dromen van de betrokkenen; Celeste Nova, Gerhard Hobelman, Wilkin v/d kamp en Déborah Rosenkranz. Het product vindt op De Betteld al gretig aftrek en is sinds kort ook te koop in christelijke boekwinkels in Nederland en in oktober ook in Duitsland. Via de website van De Betteld, www.betteld.nl kan de cd/dvd met het boekje worden besteld voor ¤ 19,90.

Als er tijdens of na het congres dat van 15 tot 17 februari 2008 plaatsvindt op De Betteld groen licht komt van de gemeenten in Nederland en Duitsland, hopen de initiatiefnemers de deuren van de aanbiddingsschool begin 2009 te openen. Mensen kunnen op www.canzion.nl hun e-mailadres achterlaten als ze op de hoogte willen worden gehouden.

Einde persbericht