Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe aanwinst in het muZEEum

DE HOOGAARS MET DE WITTE KOFFIEPOT

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen heeft vorig jaar een bijzonder model van een hoogaars in bruikleen verworven. Het model is vervaardigd door Han Reijnhout en is sinds kort te zien in het muZEEum. Het model van de hoogaars Arnemuiden 24 is door hem gemaakt als 'moedermodel'. Modellen van Reijnhout zijn te zien in diverse musea, waaronder het Nationaal Scheepvaartmuseum in Antwerpen.

Han heeft samen met Jules van Beylen, in leven conservator van het Antwerps Scheepvaartmuseum en een autoriteit op maritiem gebied, onderzoek gedaan naar dit typisch Zeeuwse scheepstype. Daarbij is dit model ontstaan. Tijdens het onderzoek is het diverse keren aangepast. Voor de presentatie in het muZEEum heeft Han met toestemming van de eigenaar nog enkele aanpassingen gedaan om het model nog oorspronkelijker te laten lijken. De fictieve naam "Met de witte koffiepot" is ter onderscheid van een tweede model uit het museum in Antwerpen, dat een rode koffiepot heeft.

Naast modelbouwer (onder andere in Miniatuur Walcheren) is Han Reijnhout illustrator in tal van (maritieme) uitgaven. Het muZEEum is de bruikleengever zeer erkentelijk.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Juli 2007