AutoRai

Rijkswaterstaat kiest voor schone Honda Civic Hybrid

(7/25/2007)
Rijkswaterstaat wil een groot deel van zijn wagenpark vervangen door Honda Civics Hybrid. Juist voor deze Civic is gekozen om zijn lage CO -uitstoot, de aangename rijeigenschappen en de goede prijs-kwaliteitverhouding. De eerste zestig autoâs zijn in bestelling of al afgeleverd. Rijkswaterstaat wil in 2008 het merendeel van de autoâs voor zakelijke ritten vervangen hebben door hybride autoâs.

In 2006 besloot Rijkswaterstaat de autoâs die worden gebruikt voor zakelijke ritten te vervangen voor hybride autoâs. Door te kiezen voor autoâs met schone hybride aandrijving, laat de dienst zien zich in te zetten voor het milieu. Honda heeft een overeenkomst getekend voor de levering van dienstautoâs volgens de zogenaamde milieukavel. Hierdoor mag Honda de Civic Hybrid leveren aan alle ministeries, waaronder Rijkswaterstaat.

Bedieningsgemak
âDe medewerkers die gebruik maken van een poolauto mogen zelf het merk bepalen, onder voorwaarde dat dit een auto met hybride aandrijving isâ, vertelt Peter van den Berg, accountmanager Fleetsales en Leasing . âHonda Nederland heeft alle diensten van Rijkswaterstaat een maand lang een Civic Hybrid aangeboden. Op deze manier konden de mensen zelf ervaren hoe het is om in deze auto te rijden.â

Van den Berg vervolgt: âVooral het bedieningsgemak wordt gewaardeerd. Het rijden in een Civic Hybrid is net zo gemakkelijk als elke andere Honda. Het uitgebreide en moderne interieur en de lage onderhouds- en brandstofkosten zijn ook sterke punten. Bovendien heeft de Honda Civic Hybrid een lagere aanschafprijs dan zijn concurrenten, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.â

Milieubewust
De eerste vijftien Honda Civics Hybrid zijn in 2006 geleverd aan de Rijkswaterstaat district Limburg. Begin juli 2007 zijn de eerste elf Honda Civics Hybrid afgeleverd aan de dienst Rijkswaterstaat Oost Nederland.

Wagenparkbeheerder Dick Derksen van deze dienst vertelt: âNa de proefperiode besloten wij te kiezen voor de Honda Civic Hybrid. Onze medewerkers zitten vaak op de weg en die ritten proberen wij zo milieubewust mogelijk te maken. Als wij het milieu een handje kunnen helpen door in een schone auto te rijden, dan is dat een kleine moeite.â

Veel medewerkers hebben de auto al een keer gereden. Derksen: âEigenlijk krijg ik alleen maar positieve reacties. Ze vinden het mooi dat we kiezen voor schone autoâs en zijn enthousiast over de rijeigenschappen van de Civic Hybrid. Ook buitenstaanders reageren enthousiast als ze de autoâs zienâ.

De Honda Civics Hybrid zijn bestickerd met de tekst âRijkswaterstaat rijdt schonerâ. Zo weet iedereen dat Rijkswaterstaat kiest voor schone autoâs!