Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Sevenum, 25 juli 2007

"Troy-effect" bij Toverland goed merkbaar

Met de opening van de nieuwe houten achtbaan Troy, 35 meter hoog, heeft Attractiepark Toverland tenminste 10% extra bezoekersaantallen op het verlanglijstje gezet voor 2007.

Dit percentage wordt momenteel ruimschoots overschreden, mede door het succes & de aantrekkingskracht van Troy, alsook de bijzondere combinatie van groots binnen- én buitenaanbod, waardoor het weer geen bepalende factor is tijdens het dagje-uit.

"Houten achtbaan Troy"

3de houten achtbaan in Nederland

Begin juli 2007 heeft Attractiepark Toverland haar nieuwste paradepaard geopend, een houten achtbaan. De coaster, genaamd Troy, is maar liefst 35 meter hoog en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Met de opening van Troy is de 3de houten achtbaan in een Nederlands attractiepark een feit. Qua hoogte, snelheid en tracklengte staat de achtbaan in Nederland op de eerste plaats en is het één van de snelste en grootste houten achtbanen in Europa.

Stijging bezoekersaantallen
Met de komst van Troy heeft het Limburgse Attractiepark al rekening gehouden met een stijging van de bezoekersaantallen van tenminste 10%, hetgeen een bezoekersaantal van 465.000 voor 2007 zou betekenen. De komst van Troy is duidelijk merkbaar, eveneens de combinatie van grootschalig binnen- én buitenaanbod, waardoor onder alle weersomstandigheden een dagje-uit niet in het spreekwoordelijke water valt. De voorsprong bedraagt op dit moment nog eens 15% boven op de reeds geprognosticeerde extra 10% bezoekersaantallen. ** Einde bericht **

FACTS AND FIGURES TOVERLAND

Opening park; 19 mei 2001

Aantal bezoekers op jaarbasis; ± 425.000 gasten (2006)

Kerncompetenties (USP's)

- Het park is 365 dagen per jaar geopend van 10.00-18.00.
- Unieke combinatie van zowel actief als passief aanbod.
- Zowel een grootschalig indoor-aanbod van 2 hectare als ook een grootschalig outdoor-aanbod van ruim 5,5, hectare.

Doelgroep
Gezinnen/ouders/begeleiders met kinderen t/m 16 jaar.

Medewerkers
Vaste krachten; 59 en oproepkrachten; ± 200

Locatie

Attractiepark Toverland is gelegen in Sevenum, Noord-Limburg, gemakkelijk bereikbaar via de A67 Eindhoven-Venlo, afslag 38.

Toekomst:
Het grondgebied waarop Toverland is gebouwd, evenals de directe omgeving, heeft een toeristisch recreatieve bestemming. Hierdoor is verdere uitbreiding van tenminste 40 hectare in de toekomst mogelijk en dit sluit perfect aan bij de (groei)ambities van Toverland.

Meer informatie en/of beeldmateriaal;
Lian Lempens, l.lempens@toverland.nl / Peter Deriks, p.deriks@toverland.nl T: +31(0)77-4677050 / www.toverland.nl en www.troytoverland.nl

---- --