Politie Limburg-Zuid

Acht coniferenbranden in Brunssum

Brunssum, 25-07-2007 o Maandagavond en nacht hebben onbekenden op meerdere plaatsen in Brunssum coniferen in brand gestoken. Niemand raakte gewond, de aangerichte schade is echter aanzienlijk. Naast de acht gevallen van conifeerbranden, moest ook een aanhangwagen het ontgelden, die achter een woning aan de Akerstraat stond.

De coniferenbranden vonden plaats tussen 22.30 uur en 01.45 uur op de Kruisbergstraat, de Schubertstraat, de Spoorstraat, de Dr. A. Kuyperstraat en de Langeberglaan.

Bij twee woningen aan de Dr. A. Kuyperstraat was de schade aanzienlijk. Daar stond op zeker moment in een brandgang een grote coniferenhaag in lichter laaien. Bij deze brand bestond het gevaar dat het vuur oversloeg naar de woning. Van een belendende woning werd een groot deel van het boeiboord van een garage door de brand verwoest.

Bij een aantal van de branden moest de brandweer er aan te pas komen om het vuur te blussen. De politie neemt deze brandstichtingen hoog op en stelt een onderzoekt in. Zij doet daarbij buurtonderzoek en roept getuige op zich te melden (0900-8844, lokaal tarief).