Dienstenbond CNV

Nieuws

25 juli 2007

CNV Dienstenbond meldt zich voor cao Rode Kruis

Door: h.devaan

Onlangs heeft CNV Dienstenbond aangegeven bij directie Rode Kruis geïnteresseerd te zijn om mee praten over de nieuwe CAO Rode Kruis. Het volgende overleg zullen wij dan ook aanwezig zijn. Daarnaast kunnen wij vele leden die nog ingeschreven waren bij CNV Publieke Zaak verwelkomen bij CNV Dienstenbond.

CNV Dienstenbond is dé CNV-bond voor de Dienstensector waar het Rode Kruis ook onder valt. Om die reden zijn nu alle leden bij het Rode Kruis bij de Dienstenbond ondergebracht. Nu kan begonnen worden aan een nauwere betrokkenheid bij het bedrijf.

De CAO
Onlangs heeft de directie bekend gemaakt af te willen stappen van het automatisch volgen van de ANWB CAO. Dat betekent dat er een geheel nieuwe CAO ontwikkeld zal moeten worden. Uiteraard wel met de oude CAO ANWB als basis. Toch zullen ingrijpende veranderingen mogelijk het gevolg zijn, al was het maar tekstueel. Inmiddels hebben wij dan ook aangegeven hier nader over geïnformeerd te willen worden. Op 16 augustus zal CNV Dienstenbond om die reden aanschuiven als het eerstvolgende overleg tussen vakbonden en werkgever wordt gehouden. Ook zal er nog nader overleg zijn over onze precieze rol. Daarna zullen wij moeten bekijken hoe wij uw belangen het beste kunnen behartigen. Uiteraard komen wij daar bij u op terug nadat wij meer informatie hebben over de insteek, wensenlijsten en voortgang van de onderhandelingen. Graag horen wij ook nu al of u eventuele suggesties, tips en meningen heeft over onze rol via onderstaand emailadres.

Nieuwe leden
Een groot aantal leden was vanuit het verleden nog ingeschreven als lid bij CNV Publieke Zaak. Het Rode Kruis is echter een dienstverlenende organisatie, het onderwerp waar wij in gespecialiseerd zijn. Om die reden zijn alle leden nu bij CNV Dienstenbond ondergebracht. Nu kunnen ook zij gebruik maken van het uitgebreide dienstenpakket die wij aan de leden aanbieden. Op de achterzijde van deze Info staat alles netjes op een rijtje. Zoals gratis rechtsbijstandsverzekering, niet alleen voor het werk, maar ook privé. Het bureau Kans voor loopbaanadvies en het Financieel Adviesbureau. Dit naast nog vele andere voordelen van het lidmaatschap bij CNV Dienstenbond.

Juist bij collectieve projecten zoals het afsluiten van een CAO is het belangrijk zo sterk mogelijke wortels te hebben in het bedrijf. Wij hebben dan ook uw hulp nodig bij het werven van nieuwe leden. Hoe meer leden hoe meer wij uiteindelijk voor u kunnen bereiken. Wij vragen u ook uw collegas te overtuigen van het nut van het lidmaatschap van een vakbond. Niet alleen in het collectieve traject, maar ook met de vele individuele extras die het lidmaatschap van het CNV biedt. Als dank ontvangt u voor elk aangebracht lid een cadeaubon ter waarde van 10 euro.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder bij het Rode Kruis; Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl