ABVAKABO FNV

Eerste opwarmacties cao verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg

Pim van Loon, landelijk onderhandelaar, heeft in verpleeghuis de Schildershoek te Den Haag de aftrap gegeven voor de `opwarmactiviteiten' met betrekking tot het cao-conflict voor de verzorgingshuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg.

ABVAKABO FNV accepteert de door de werkgeversorganisatie Acti-Z voorgestelde verslechteringen niet, zei van Loon in een volle kantine tegen de medewerkers. Het werkgeversaanbod zal werknemers in de Verzorg- en Verpleeghuizensector ondermeer ca. 350 euro per jaar gaan kosten, naast het feit dat er van ze verwacht wordt dat ze ruim 13 uur per jaar meer moeten gaan werken voor hetzelfde salaris. Voor werknemers in de thuiszorg geldt ondermeer dat zij 25 uur verlof kwijt raken om een eindejaarsuitkering van 3,0 procent te kunnen betalen. Tevens dreigen zij 5 mei als bijzondere vrije dag kwijt te raken.

Bij Interzorg Noord Nederland in Assen heeft ook een eerste opwarmactiviteit plaatsgevonden. Bij de opwarmactie hoort een handtekeningactie. Momenteel zijn er al ruim 700 handtekeningen binnen. Kijk voor meer informatie over het cao-conflict en de handtekeningactie bij Teken de petitie Verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg.
Grootschaligere acties staan voor na de zomer gepland. 25-07-2007, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen | Meer over: