Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 25-07-2007

Winkeldief aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op de Markt een 18-jarige Helmondse aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had getracht een kledingstuk ter waarde van 69.95 euro weg te nemen, maar werd betrapt door het personeel. Tegen de winkeldievegge is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een winkelverbod voor de duur van een jaar.

Vreemdelingencontrole

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond tijdens een vreemdelingencontrole twee mannen (van 24 en 40 jaar) staande gehouden op basis van de Wet op de Identificatieplicht. Ze waren aan het werk bij een bedrijf aan de Hedikhuizerweg en konden, daarnaar gevraagd, geen geldig legitimatiebewijs laten zien. De politie heeft beide mannen ingesloten voor een identiteitsonderzoek, waaruit zal blijken of ze al dan niet rechtmatig in Nederland verblijven.

Man aangehouden voor diefstal rode diesel

Drunen De politie heeft woensdagmorgen een 37-jarige man uit Drunen in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstofdiefstal, gepleegd in de nacht van 2 op 3 mei. Op genoemde datum werd op een bouwterrein aan de Duinweg in Drunen ingebroken in een graafmachine, tractor en schaftkeet. Uit een tweetal brandstoftanks werd in totaal 3000 liter rode diesel weggenomen. Het door de politie ingestelde onderzoek heeft woensdagmorgen geresulteerd in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 24 op 25 juli op de Paardskerkhofweg een 29-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Tevens had de man nog vier boetes open staan van in totaal 473,40 euro. Eenmaal op het politiebureau wees onderzoek op de ademanalyse uit dat de man geen strafbare hoeveelheid alcohol in zijn uitgeademde lucht had zitten. Hij is daarna in vrijheid gesteld. De openstaande boetes heeft hij per direct betaald.


-----

Boxtel De politie heeft dinsdagmiddag op de Vaandelstraat een 46-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Man aangehouden voor mishandeling

Boxtel De politie heeft dinsdagavond een 52-jarige man op de Prins Hendrikstraat aangehouden voor mishandeling van een 41-jarige plaatsgenoot. De verdachte sloeg het slachtoffer meerdere malen met gebalde vuist in het gezicht. De verwondingen die het slachtoffer hierbij opliep, moesten in het ziekenhuis behandeld worden, waarna hij weer naar huis mocht. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek naar beschieting in volle gang

Oss De recherche is volop bezig met het onderzoek naar de beschieting waarbij een 30-jarige man uit Heesch zaterdagavond op de Industrielaan in Oss in zijn been werd geschoten. Dinsdagavond is een 55-jarige Ossenaar bij een woning aan de Spoorlaan aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij is ingesloten voor verhoor en in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld. De recherche verzoekt getuigen zich te melden en te bellen met 0900-8844.

Tweede verdachte aangehouden voor woninginbraak

Oss De politie heeft maandag de tweede verdachte, een 26-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden. Hij is mogelijk betrokken geweest bij de woninginbraak aan de Nolensstraat te Oss, gepleegd in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 juli. Dankzij de speuractie van een diensthondengeleider en zijn hond werd vlak na de inbraak een 36-jarige Ossenaar aangehouden. Het politieonderzoek heeft maandag geresulteerd in de aanhouding van de 26-jarige Ossenaar. Hij is in verzekering gesteld. De 36-jarige Ossenaar zit ook nog vast.

Vermoedelijke koperdief aangehouden

Cuijk De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Cuijk aangehouden op de Wilhelminastraat. Hij wordt verdacht van koperdiefstal, gepleegd van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni jl. Benadeelde is een bedrijf aan de Simon Homburgstraat te Cuijk. Daar werd op genoemde datum tientallen meters kabel weggenomen. De politie stelde een onderzoek in wat resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor en inverzekeringgesteld.

Poolse man overleden op A73

Vierlingsbeek Dinsdagavond omstreeks 22.30 uur is een 20-jarige Poolse man op de A73, ter hoogte van de afrit Vierlingsbeek/Overloon om het leven gekomen. De man was van het viaduct op de rijbaan Nijmegen-Venlo van de A73 gesprongen. De man werd vervolgens door vier voertuigen overreden. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Door de technische recherche is ter plekke een onderzoek ingesteld, waaruit is gebleken dat het om een zelfdoding gaat. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. De weg was tot ongeveer 02.00 uur afgesloten voor verkeer.