Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Theo Timmerman niet van start in Beekbergen

25/07/2007

Beekbergen/Ermelo, 25 juli 2007
Vierspanrijder Theo Timmerman (Putten) heeft besloten aanstaand weekend niet te starten tijdens het Nederlands Kampioenschap Vierspannen in Beekbergen. Reden is een persoonlijk conflict tussen Timmerman en de familie Van Tergouw, eigenaar van de terreinen van Riant Equestrian Centre waar het NK in combinatie met de internationale menwedstrijd CAI Beekbergen plaatsvindt.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft de afgelopen weken overleg gevoerd met Theo Timmerman en de Stichting Internationale Menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn over de deelname van Timmerman in Beekbergen. De sportbond vindt dat persoonlijke conflicten geen belemmering kunnen zijn voor sporters die gekwalificeerd zijn voor deelname aan een wedstrijd.

Omdat het overleg niet geleid heeft tot een oplossing, is 24 juli via interventie van de rechtbank bepaald dat A-kader lid Theo Timmerman, onder dezelfde omstandigheden als alle andere deelnemers van start kan gaan op dit Nederlands Kampioenschap conform de reglementen van de KNHS en de FEI, de internationale paardensportbond. Met de organisator van het evenement, de Stichting Internationale Menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn, is overeengekomen dat de organisatie aan de gestelde eisen voldoet zodat Timmerman kan deelnemen.

Theo Timmerman heeft echter na een eerste bezoek aan het wedstrijdterrein bij nader inzien besloten geen gebruik te maken van de mogelijkheid om te starten en zich terug te trekken voor het NK, dat tevens deel uitmaakt van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn.

Bron: KNHS

Informatie NK Beekbergen:

www.caibeekbergen.nl