Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 25 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-07-2007 o Met: benzinedievenproject in Hart van Nederland en aanrijding met drank op

Aanrijding met drank op

Ilpendam, woensdag 25 juli 2007, 00:40 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 37-jarige Amsterdammer ingevorderd nadat hij op de Provincialeweg N235 (Jaagweg) een aanrijding had veroorzaakt. De man reed in een personenauto vanuit de richting Amsterdam in de richting van Purmerend en reed tegen de achterzijde van de auto die voor hem reed. Omdat de man sterk naar alcohol rook werd hij aangehouden en meegenomen naar het
politiebureau. Daar werd de blaasproef door de verdachte vermoedelijk gesaboteerd. Een arts nam vervolgens een bloedproef af en de Amsterdammer werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik wordt opgemaakt en de man zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Drankrijdster moet rijbewijs inleveren

Zaandam, 23 juli, 20:20 uur

Agenten hebben maandagavond op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige vrouw uit Amsterdam. De vrouw zat dronken achter het stuur van haar auto, ze had drieëneenhalf keer de alcohollimiet overschreden (1,8). Tegen de Amsterdamse is proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders

Zaanstad, 24/25 juli

Woensdag en donderdag heeft de Politie op diverse wegen in Zaanstad op snelheid gecontroleerd.

Op de Guisweg in Zaandijk werden donderdagochtend tussen 10:00 en 10:30 uur vier hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 74 km per uur. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:30 uur werden op de Watering in Zaandam acht hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 76 km per uur. Een bestuurder van een bromfiets kreeg twee boetes. De 17-jarige Zaandammer droeg geen helm en reed bovendien zonder rijbewijs.

Op de N246 in Assendelft hadden woensdagmiddag 65 van de 800 bestuurders die in de richting van Westzaan reden lak aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur. Hier werden de snelheidsmetingen gedaan met behulp van een radarauto.

Geen gordel, wel mes

Purmerend, 24 juli, 09:58 uur

Tijdens een gordelcontrole op de Laan der Continenten troffen agenten woensdagmiddag een mes aan. De bestuurder, een 31-jarige man uit Oost-Europa, werd staande gehouden omdat hij zijn autogordel niet droeg. De agenten zagen in de bestelauto, naast de bestuurdersstoel, een mes liggen. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn wapen. Voor het niet dragen van de gordel moest de bestuurder op het politiebureau een boete van 75 euro betalen.

Dreigen met mes

Zaandam, woensdag 24 juli 2007, 21:09 uur.

De politie heeft een 51-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij op de Commandeurstraat een 24-jarige Amsterdammer zou hebben bedreigd met een mes. Er zou aan de bedreiging een woordenwisseling voorafgegaan zijn. Het mes werd in beslag genomen en de verdachte ingesloten. De aangever en verdachte zijn bekenden van elkaar.

Benzinedievenproject politie in Hart van Nederland

Zaanstreek-Waterland, 25 juli 2007.

Het programma Hart van Nederland besteedt vrijdagavond aandacht aan de succesvolle aanpak van benzinedieven door de politie
Zaanstreek-Waterland. Michel Tulleken, projectleider en wijkagent in Zaandam-Centrum, komt aan het woord. Maar ook pomphouders zelf. Doorrijders bij benzinepompen kosten pomphouders jaarlijks heel veel geld. Sinds begin 2007 is de politie een project gestart in samenwerking met een aantal pomphouders, justitie en het
opsporingsprogramma Ter Plaatse van RtvNH. Wie zijn tank vol gooit en er zonder te betalen vandoor gaat komt in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma of staat tussen andere gezochte brandstofdieven op de website. Wekelijks worden benzinedieven getoond in het programma. Op de pompstations hangen waarschuwingsposters en -stickers bij de pompen ter preventie. De resultaten liegen er niet om: in slechts een paar weken tijd is het aantal benzinedieven dat met gestolen kentekenplaten tankt met meer dan 95% afgenomen. Vanwege dit succes haken er steeds meer benzinepomphouders aan en is er vanuit het hele land interesse, vanuit de brandstofbranche en andere politiekorpsen, om de brandstofdiefstal op deze manier tegen te gaan. Ook wordt door dit project de diefstal van kentekenplaten tegengegaan. Want niet alleen pomphouders zijn de dupe. Ook de vele autobezitters van wie de kentekenplaten gestolen worden door de benzinedieven. Want de kentekenplaten worden erop gezet voor een tankbeurt en erna weggegooid. Vooral de groep benzinedieven die met gestolen kentekenplaten rijdt was lastig aan te pakken voor pomphouders en politie. Want camerabeelden registreren de gestolen kentekenplaat wel, maar de autodief spoor je hiermee niet op. Met de nieuwe methode dus wel. Hart van Nederland, SBS, vroege editie, 19:00 uur.

Laatst gewijzigd 25-07-2007 15:57 | © Politie Zaanstreek-Waterland |