Persberichten 25/07 middag

regio, 25-07-2007

Lisse Politie zoekt getuigen van mishandeling in verkeer De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 46 jarige man uit Lisse. Vooral is de politie daarbij op zoek naar een vrouw die de Lissenaar toeriep dat zij alles had gezien. Via 0900-8844 kan contact gezocht worden met de politie in Lisse. De mishandeling gebeurde dinsdag 24 juli rond 16.30 uur bij de verkeerslichten van de kruising Gladiolenstraat met de Grachtweg. De Lissenaar kreeg daar achter het stuur van zijn auto een klap in het gezicht van een nog onbekende man. Door de klap sneuvelde de bril van de Lissenaar. De dader was uit zijn witte bestelbus gestapt nadat hij het kennelijk niet eens was met de opmerkingen van de Lissenaar over zijn rijstijl. Na een woordenwisseling viel de klap. Daarna stapte hij weer in en reed weg in de richting van het Oranjeplein en de Trompstraat. De Lissenaar had de man gewezen op zijn gevaarlijke rijstijl. Vanaf Sassenheim had hij op de Heereweg diverse autos ingehaald waarbij hij doorgetrokken strepen overschreed.

Oegstgeest Politie zoekt getuigen van doorrijden na (bijna)aanrijding De politie is op zoek naar getuigen van een (bijna)aanrijding tussen een nog onbekende donkere personenauto en een op een snorfiets rijdende 18 jarige vrouw uit Katwijk. Via 0900-8844 kan contact gezocht worden met de politie in Oegstgeest. De (bijna)aanrijding gebeurde woensdag 25 juli rond 11.20 uur op de rotonde aan de Lange Voort. De vrouw reed daar toen de donkere auto zonder haar voorrang te verlenen de rotonde opreed. Alleen door snel uit te wijken wist de vrouw een aanrijding met de auto te voorkomen. Door die manoeuvre raakte ze wel een vluchtheuvel en kwam daardoor ten val. Naast een zere knie liep haar snorfiets schade op. De auto kwam van de Abtspoelweg uit de richting van de Warmonderwg en verdween in de richting van Warmond. De politie hoopt mede door informatie van getuigen de veroorzaker alsnog te achterhalen.

Waddinxveen Snelheidscontroles Bij snelheidscontroles op de Henegouwerweg en de Koningin Wilhelminasingel zijn 913 overtredingen vastgesteld. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. Bij een vast opstelpunt aan de Henegouwerweg passeerden tussen 16 en 21 juli 56.673 voertuigen. Hiervan reden er 799 harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/h. Bij een radarcontrole aan de Koningin Wilhelminasingel dinsdag 24 juli tussen 16.30 en 22.25 uur passeerden er 1668 voertuigen. Hiervan reden er 114 harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/h.