Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol en Nutricia openen unieke Babycare Lounge

Schiphol, 25 juli 2007

Amsterdam Airport Schiphol en Nutricia openen vandaag de vernieuwde Schiphol Babycare Lounge by Nutricia achter de paspoortcontrole aan de Holland Boulevard.

Vliegen met kinderen kan soms hectisch zijn. Speciaal voor de kleinste vliegreizigers en hun ouders hebben Amsterdam Airport Schiphol en Nutricia een Babycare Lounge ontwikkeld. Optimale zorg, rust, aandacht en het welzijn van de baby en ouder staan centraal in deze lounge. In de Schiphol Babycare Lounge by Nutricia vindt men alle faciliteiten die ouders nodig hebben om jonge kinderen goed en comfortabel te verzorgen. Zo beschikt de lounge over zeven halftransparante cabines met een bedje waar de baby heerlijk in kan slapen. Bij deze cabine zijn comfortabele zitplekken voor de ouders gecreëerd. Verder zijn er badjes, commodes, een magnetron voor opwarming van voeding en instelbare projecties voor het prikkelen van de zintuigen of het tot rust brengen van het kind

Het innovatieve en creatieve ontwerp van de ruimte is ontwikkeld door de Nederlandse architect Marjolein Vreeburg van MV Architects. Het speelt in op de zintuigen van de baby en zorgt voor een prettige en rustige omgeving waar baby en ouders verblijven totdat hun vlucht vertrekt. De lounge heeft een oppervlakte van 90 m2 en wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia. Amsterdam Airport Schiphol heeft gekozen voor deze samenwerking met Nutricia omdat Nutricia specialist is op het gebied van babyverzorging.

Het gebruik van de Schiphol Babycare Lounge by Nutricia is gratis. De lounge is geopend van 06.00 - 22.00 uur. Tips en adviezen over reizen met jonge kinderen vindt men op www.schiphol.nl. Ook kunnen ouders zeven dagen per week 24 uur met vragen of problemen terecht bij Nutricia Kindervoedingservice, telefoonnummer 0800-0222626.

072/kv