Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Mio Technology kondigt nieuwe GPS PDA-telefoon aan: de A501

Slanke, compacte en betaalbare alles-in-één oplossing voor een mobiele levensstijl

Brussel, 25 juli 2007 - Mio Technology kondigt vandaag de lancering aan van de nieuwe A501, een multi-dimensionaal toestel dat de functies van een mobiele telefoon, GPS handset en Windows Mobile® 5.0 PDA combineert. De A501 vergemakkelijkt de 'mobiele mens' het leven door de voordelen van satellietnavigatie, een volledig functionele PDA en een Smartphone in één toestel te combineren.

De A501 heeft een slank en gestroomlijnd design en past comfortabel in de hand, jaszak of handtas. Het is één van de meest complete, goed gebouwde en betaalbare toestellen op de markt.

"De A501 biedt de consumenten het beste op het gebied van design, compactheid en functionaliteit," licht Paul Notteboom, President van Mio Technology toe. "Maar de belangrijkste troef van dit toestel is de prijs van 499 euro, waarmee Mio Technology de GPS PDA-telefoonmarkt toegankelijk maakt voor de gewone gebruiker."

Belangrijkste kenmerken

Navigatie
De A501 bevat een SiRFstar III GPS-ontvanger voor nauwkeurige positiebepaling en een intuïtieve interface voor routeplanning. In combinatie met de toonaangevende navigatiesoftware van Mio Technology beschikt de gebruiker over informatie over duizenden Points of Interest, flitscamera's en kaarten van 22 Europese landen.

Mobiel kantoor
De A501 doet bovendien dienst als PDA zodat de gebruiker gegevens kan bewaren en verzenden wanneer hij niet op kantoor is. De Quad band GSM/GPRS met EDGE technologie versnelt de gegevensoverdracht, wat een verbeterde gebruiksvriendelijkheid betekent. De overdrachtsnelheid ligt in de buurt van 3G, die meer bandbreedte biedt voor internettoepassingen.

De A501 wordt ondersteund door Microsoft Windows Mobile® 5.0 software, waardoor de gebruikers toegang krijgen tot hun contactpersonen en kalender van op de desktop. Daarnaast biedt de A501 ook push e-mail.

Veiligheid
Handenvrij bellen wordt een koud kunstje met de A501 dankzij zijn carkit of headset met Bluetooth® draadloze technologie. Als de gebruiker een oproep ontvangt tijdens het rijden, schakelt de handset automatisch van de navigatie- naar de telefoonfunctie over, wat het spreken tijdens het rijden een stuk veiliger maakt. De stereo Bluetooth® zorgt ervoor dat de gebruiker geniet van een nog betere geluidskwaliteit bij het afspelen van MP3-bestanden.

Fotografie en opslag
De A501 beschikt daarnaast over een 2.0 megapixel camera met autofocus en flash. Het geheugen kan uitgebreid worden tot 2GB met een standaard SD/MMC kaart*.

Opgegeven prijzen zijn inclusief BTW en kunnen verschillen doorheen Europa. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mio-tech.be *Opmerking: Geheugenkaart wordt apart verkocht.

Over Mio Technology Europe (MTE)
Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten die ontworpen zijn om hun gebruikers vrijheid te geven en hen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de hedendaagse mobiele revolutie op het gebied van reizen, entertainment, vrije tijd, informatie en professionele diensten. Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, België, China, de VS, Japan en Zuid-Korea. Het productenassortiment van Mio Technology bestaat uit persoonlijke navigatietoestellen (PND's), GPS-PDA-telefoontoestellen, GPS-PDA-toestellen en PTA-navigatietoestellen (Personal Travel Assistant).

Volgens de cijfers van Canalys voor het eerste kwartaal van 2007 is Mio Technology de derde leverancier van draagbare satellietnavigatieapparatuur met geïntegreerde GPS-ontvanger in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten en Afrika), met een marktaandeel van 9,7% en een groei van 162% van het verkoopvolume in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Mio Technology telt wereldwijd 1.500 medewerkers; meer dan 700 daarvan houden zich uitsluitend bezig met onderzoek en ontwikkeling. Het Europese hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in België.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Arlette Warmerdam (Trimedia): +31(0)23 750 32 10 of awarmerdam@trimediabenelux.com & Maud Braakman (Trimedia): +31(0)23 750 32 10 of mbraakman@trimediabenelux.com en Voor testmateriaal: Arlette Warmerdam: +31(0)23 750 32 10 of awarmerdam@trimediabenelux.com

Voor fotomateriaal in hoge resolutie http://imagebank.mio-tech.be inlog & password: miotech

Algemene info en info voor uw lezers op www.mio-tech.be