Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/07/07)

OOSTERHOUT NB, 25 juli 2007

Politie lost met aanhouding van twee verdachten drie zaken op

OOSTERHOUT: Rechercheurs van het politiedistrict Oosterhout hebben met de aanhouding van twee Oosterhoutse jongeren van 18 en 19 jaar oud drie zaken, waaronder twee berovingen, opgelost.

De meest recente beroving vond plaats op dinsdag 17 juli in het Lukwel park. Drie Oosterhoutse jongens (14,15 en 15 jaar oud) werden die avond op de Bredaseweg aangesproken en tegengehouden door de twee verdachten en moesten mee naar het Lukwel park. Daar werden ze beroofd van onder andere hun mobiele telefoons. De drie slachtoffers deden bij de politie aangifte, waarna rechercheurs de zaak oppakten en een onderzoek startten. Daarbij riepen de rechercheurs onder andere via een persbericht de hulp in van het publiek. Naar aanleiding van het bericht kwamen via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem diverse bruikbare tips binnen bij de rechercheurs. Mede dankzij deze tips konden de rechercheurs dinsdag twee aanhoudingen verrichten.

De verdachten bekenden de beroving te hebben gepleegd. Ook bekenden ze de beroving van een 16-jarige jongen uit Eindhoven, op donderdag 12 juli rond 20.00 uur. Het slachtoffer fietste die avond met een vriend over de Burgemeester Holtroplaan, toen hij door het tweetal tot stoppen werd gedwongen. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn geld afgeven. De jongen deed hiervan aangifte bij de politie.

Verder bekenden de twee verdachten op donderdag 12 juli in winkelcentrum Arendshof een 14-jarige jongen uit Raamsdonksveer, een 13-jarig meisje uit Raamsdonksveer en een toen 12-jarig meisje uit Geertruidenberg te hebben bedreigd en mishandeld. De drie jongeren deden hiervan bij de politie aangifte. Ook bij de bedreiging zou sprake zijn geweest van het tonen van een mes.

De verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt twee verdachten diefstal met geweld aan

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: De politie heeft dinsdagavond op de Klokkenlaan in Loon op Zand twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De twee, Waalwijkers van 27 en 22 jaar oud, worden ervan verdacht zondag 22 juli een 45-jarige Kaatsheuvelse in haar woning te hebben bedreigd. Eén van de mannen zou bovendien onder bedreiging van een mes geld van de vrouw hebben geëist. Toen de vrouw hem wat kleingeld had gegeven, ging hij er vandoor. De tweede man verliet even later de woning van de vrouw. De vrouw herkende beide mannen en deed bij de politie aangifte van bedreiging. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Op drie banden en een velg onder invloed over de Midden-Brabantweg

LOON OP ZAND: Politiemensen hebben in de nacht van dinsdag 24 juli op woensdag 25 juli omstreeks 02.30 uur op de Midden-Brabantweg een 29-jarige automobilist uit Goirle aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed.
Bij de politie waren meldingen binnengekomen uit onder andere Sprang-Capelle over een man in een bestelauto die voor overlast zou zorgen. Toen de politiemensen poolshoogte gingen nemen, zagen ze de man over de Midden-Brabantweg tussen Loon op Zand en Tilburg rijden. De man reed met een snelheid van zon 40 km/uur slingerend over de weg, op drie banden en een velg. Daarbij raakte hij op een bepaald moment zelfs de vangrail. Bij de afslag Tilburg-Noord kon de man veilig aan de kant worden gezet en worden aangehouden. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 765 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt terzake gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Nader onderzoek wees bovendien uit dat de man op het terrein van een hotel dat langs de Midden-Brabantweg gevestigd is een vlaggenmast heeft omgereden en daarna is doorgereden. De man kan dus ook een proces-verbaal terzake doorrijden na een aanrijding verwachten.

Gewond na aanrijding

MOLENSCHOT: Dinsdag 24 juli omstreeks 15.00 uur vond op de Rijksweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos, waarbij een 40-jarige Schiedamse gewond raakte.
Een 73-jarige man uit Tilburg had het rode verkeerslicht over het hoofd gezien en was daarbij in botsing gekomen met een 40-jarige vrouw uit Schiedam, die vanaf de Vijf Eikenweg de Rijksweg wilde oversteken op weg naar de Heideweg. De Schiedamse had door de aanrijding last van haar nek, evenals de passagiere van de verdachte, een 72-jarige Tilburgse. Beide vrouwen zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht.

HANK: Dinsdag 24 juli omstreeks 17.00 uur vond op de kruising van de St. Elisabethstraat en de Frans Hanegraafstraat een aanrijding plaats tussen twee personenautos.
Een 29-jarige automobiliste uit Hank en een 30-jarige automobiliste uit Hank kwamen er met elkaar in botsing, waarbij de 22-jarige vrouw gewond raakte aan haar hoofd. Ze is per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar een nabij gelegen ziekenhuis.

Inbraak in supermarkt

WAALWIJK: Tussen dinsdag 24 juli 18.15 uur en woensdag 25 juli 04.30 uur is ingebroken in een supermarkt in de Andoornstraat. Er bleek een ruit van een toegangsdeur vernield te zijn om het pand binnen te kunnen komen. De buit bestond uit rookwaren. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere naar bruikbare sporen gezocht en een buurtonderzoek gehouden.

Auteur: Leonie van Ooijen