Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Leidse winnaar in eerste Leiden Chess Tournament

Met de Leidse grootmeester Erik van den Doel kreeg de organisatie van het 1e Leiden Chess Tournament z'n verlangde winnaar. Een 'pilot' aflevering van een internationaal schaaktoernooi kan niet beter van start gaan dan met een lokale winnaar. De nummers één tot en met drie op rating (samen met de grootmeesters Dimitri Reinderman en John van der Wiel) eindigden als verwacht op de ereplaatsen één, twee en drie. De deelnemers aan het evenement - dat binnen vier weken tot stand kwam
- waren erg tevreden over de ambiance in het Leidse denksportcentrum en spraken de hoop uit dat de Leidse groep schaakliefhebbers - o.l.v. organisator Jan Bey - een doorstart zal kunnen maken in 2008.

Opvallend in dit toernooi waren de topnoteringen van veelal jonge schakers. In de A-groep bracht de 15-jarige Christov Kleijn de hegemonie van Van den Doel aan het wankelen, iets dat de anderen niet lukte. In de B-groep eindigden alleen jongeren op de ereplaatsen. Eerste werd Jan van Overdam (11 jaar) en gedeeld tweede/derde werden Thijs Roorda (17 jaar) en Roger Meng (11 jaar). Een gemiddelde leeftijd van 13 jaar.
Het ongeluksgetal 13 werd in Leiden omgedoopt tot een geluksgetal: 13 juni hoofdsponsoring, 13 juli start van het toernooi, 13 co-sponsors, 13 medewerkers en een veelvoud van 13 deelnemers (130).

Zie verder de toernooisite

---

Open NK Dieren

In de eerste ronde werd Erwin l'Ami verslagen door jeugdspeler Christov Klein.

Zie verder de toernooisite met dagverslagen en foto's
---