Gemeente Coevorden

Definitieve gunning nieuwbouw gemeentehuis

Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten de realisatie van de nieuwbouw van het gemeentehuis, inclusief het CQ Centrum voor de Kunsten, definitief te gunnen aan de combinatie Rau Architecten en Strukton Bouw & Vastgoed BV. Na de bouwvakvakantie zal de overeenkomst worden getekend.

Het ontwerp van Rau Architecten uit Amsterdam is van de drie deelnemende architecten de uiteindelijke winnaar nadat de inwoners van de gemeente Coevorden de gemeenteraad, de medewerkers van de gemeente en CQ, de Klankbordgroep, deskundigen op het gebied van architectuur en duurzaamheid en het college van burgemeester en wethouders hun voorkeur kenbaar hadden gemaakt.

Nadat het ontwerp uitgewerkt is -waarbij de raadsleden en een vertegenwoordiging van de medewerkers van de gemeente nogmaals geraadpleegd worden over hun eigen ruimten binnen de randvoorwaarden- volgt de definitieve vaststelling van het ontwerp.

Daarna starten de voorbereidingen van de nieuwbouw. Het `Huis van de Bevolking' moet er in de tweede helft van 2009 staan.