Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 25/07

BREDA, 25 juli 2007

Politie houdt man aan na diefstal drank
BREDA: De politie heeft een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden voor diefstal van drank. De man was over de omheining van een tuin van een woning aan de Haagweg geklommen en had daar een aantal kratten drank meegenomen. De man was echter gezien door getuigen die de politie hebben gebeld. Die trof de man even later bij zijn fiets op de Haagweg aan en heeft de man aangehouden. De man is heengezonden met een dagvaarding op zak.

Vrouw aangehouden voor bedreiging
BREDA: Een 23-jarige inwoonster van Breda is dinsdagavond door de politie aangehouden voor bedreiging van een medewerker van Amarant. De verdachte woont in het centrum van de stad onder begeleiding van Amarant en had haar begeleider bedreigd met woorden. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is aangehouden en na verhoor dinsdagavond weer heengezonden. Tegen haar zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Politie houdt tweetal aan na verkeerscontrole
ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond een tweetal mannen aangehouden op de Couperuslaan. De mannen reden in een personenauto die door de politie werd gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat men een kleine hoeveelheid softdrugs in het auto had liggen. Ook trof de politie een boksbeugel aan die eveneens inbeslag is genomen. Het tweetal is aangehouden voor het niet bij zich hebben van een legitimatie. De bestuurder is tevens aangehouden voor het rijden onder invloed van softdrugs. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling
BREDA: De politie heeft een 67-jarige inwoner van Breda aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man had ruzie gehad in een woning aan de Teteringenstraat. Twee mannen waren daar met elkaar op de vuist gegaan. De politie was ter plaatse gekomen om de boel te sussen maar de man wilde hier niet aan meewerken en ging door met bedreigingen uiten. Allen waren behoorlijk onder invloed van alcohol. De man is hierop aangehouden. Na ontnuchtering en verhoor is de man woensdagmiddag heengezonden.

Inbraak in horecagelegenheid
BREDA: In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Breda is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Het is niet bekend hoe de daders zijn binnengekomen. In het pand is de sigarettenautomaat gekraakt en leeggehaald.

Politie houdt snelheidscontrole
BREDA: Op het Hooghout is woensdagochtend tussen 10.00 uur en 13.00 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 431 bestuurders de controle waarbij er 210 te hard reden. Dit betreft bijna 50%! De maximum snelheid bedraagt daar 30km per uur. Relatief kleine overtredingen worden afgedaan met een boete. Overschrijdingen van meer dan 30 km/uur ( en op de snelweg met 40 km/uur) worden geregistreerd. Afhankelijk van de voorgeschiedenis levert zon overtreding een forse boete of een dagvaarding op. Bij overschrijding van de maximumsnelheid van 50 kilometer of meer wordt bij staandehouding het rijbewijs ingevorderd. Bij zeer grove overtredingen kan de zogenaamde artikel 130-procedure gestart worden, waarbij de bestuurder een onderzoek moet ondergaan naar de lichamelijke of geestelijke geschiktheid om een motorrijtuig te besturen. Afhankelijk van de uitkomst kan het CBR het rijbewijs permanent ongeldig verklaren.

Auteur: Nicolette Bovenhorst