VVD


25-7-2007

VVD steunt actie kermisexploitanten tegen vermakelijkheidsbelasting

De VVD steunt de actie van Tilburgse kermisexploitanten tegen de BTW-verhoging die het kabinet wil doorvoeren.

CDA, PvdA en ChristenUnie willen de BTW op alle kermissen en attractieparken verhogen van 6 naar 19 procent. Uit protest staan vanavond om 22.15 uur alle attracties op de kermis in Tilburg 13 minuten stil. Met deze BTW-verhoging wil het kabinet 100 miljoen euro binnenhalen.

VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink: "Wij steunen deze actie tegen de vermakelijkheidsbelasting van harte en voluit. Het kabinet, inclusief gezinspartij CDA, legt de rekening neer bij alle gezinnen die graag kermissen of attractieparken bezoeken. Bovendien wordt die 100 miljoen euro binnengehaald ten koste van heel veel ondernemers in de sector."

Dezentjé wijst erop dat in omliggende landen wel het lage BTW-tarief geldt. Het wordt voor mensen dus interessanter om een pretpark over de grens te bezoeken. Kermissen en attractieparken zijn de laatste jaren toch al zwaar op de proef gesteld. Door de stagnerende economie waren mensen minder bereid geld uit te geven aan recreatie en vermaak.

De VVD roept het kabinet op deze belastingverhoging terug te draaien. Ook in maart van dit jaar voerde de VVD al actie tegen de vermakelijkheidsbelasting.