PvdA Rotterdam


PvdA wil duurzame investering popsector

Wo 25 Jul 2007
PvdA wil duurzame investering popsector

De PvdA ondersteunt de plannen om Nighttown om te vormen tot de duurzame club MyTown. Toch heeft de fractie aan wethouder Kaya vragen gesteld over de toezegging van de gemeente om drie ton aan de oprichters van discotheek MyTown beschikbaar te stellen. Ook hoopt de fractie op een serieus alternatief voor het uitgaanspubliek zolang Nighttown gesloten blijft.

Gelet op eerdere sombere uitspraken van Wethouder Kaya over de toekomstbestendigheid van het pand, heeft de PvdA bedenkingen over het daadwerkelijke duurzame karakter van deze investering. Of betekent deze investering dat het pand toch wel geschikt is voor programmering over een langere periode dan vijf jaar? De PvdA heeft de wethouder om helderheid gevraagd. De fractie hoopt verder dat deze investering voldoende is voor een succesvolle omvorming van Nighttown naar MyTown. Jacqueline de Jong, woordvoerder Kunst en cultuur: Ik hoop nu ook echt resultaat te gaan zien van alle investeringen die de gemeente tot nu toe gedaan heeft!

Met de sluiting van Nighttown mist Rotterdam al bijna een jaar een belangrijke uitgaansgelegenheid. Jacqueline de Jong: Dat Mytown pas op zn vroegst op 21 maart 2008 opengaat, betekent dat het uitgaanspubliek voor nog bijna driekwart jaar in andere steden haar vertier moet zoeken. Dat is niet prettig voor het Rotterdamse uitgaanspubliek en niet goed voor de sector. De PvdA is van mening dat de totale investering die inmiddels in Nighttown is gedaan een duurzaam effect moet hebben voor de popsector en dus voor een langere periode dan vijf jaar!"
Bijlagen: doc 20070723 jdj subsidie mytown.doc