B EN W BERICHTEN 2007 - 27 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 24 JULI

Burgemeester

1. (24-07) Het college stelt op dinsdag 2 oktober van 19.00 tot 00.00 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor een galadiner van de Amerikaanse Kamer van Koophandel. De burgemeester is gastheer en er worden ongeveer 150 tot 200 gasten verwacht.

2. (24-07) Het college stelt op donderdag 18 oktober van 17.30 tot 19.30 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor de uitreiking van de Paul Nijgh-penningen. De burgemeester treedt hierbij op als gastheer. De Paul Nijgh-penning wordt om het jaar uitgereikt aan personen die zich op sociaal-cultureel gebied verdienstelijk hebben gemaakt.

3. (24-07) Burgemeester en wethouders stellen op vrijdag 12 oktober van 16.00 tot 18.00 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor het jaarlijkse Roterodamumdebat. Dit debat, georganiseerd door het Historisch Gezelschap Roterodamum, heeft als onderwerp geschiedenisonderwijs. Wethouder L. Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) neemt zitting in het panel.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (24-07) Het college stelt een budget van E 4.498.183,- beschikbaar voor de uitbreiding en verbouwing van de school van het Melanchton College aan de Van Bijnkershoekweg. Het gaat om een uitbreiding met 2.340 vierkante meter en de vervanging van 712 vierkante meter.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (24-07) Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan het Nieuw Oranjekanaal 95. Dit met het oog op het mogelijk maken van het vergroten van een bedrijfsgebouw na het verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

2. (24-07) Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om het ontwerpbestemmingsplan "Noord Kethelpolder" ongewijzigd vast te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 22 december 2006 tot en met 1 februari 2007 voor eenieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn vijf zienswijzen ontvangen. Het college stelt de gemeenteraad voor deze zienswijzen niet over te nemen.

3. (24-07) Het college heeft besloten het vooroverleg over het voorontwerpbestemmingsplan IJsselmonde Centrum te starten volgens artikel 10 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening. Er komt een nieuw bestemmingsplan voor IJsselmonde Centrum omdat het huidige bestemmingsplan niet meer actueel is en de vernieuwing van de wijk niet op basis van het huidige plan kan worden uitgevoerd. Nieuwe ontwikkelingen die het plan onder andere mogelijk maakt: a. Modernisering van winkelcentrum Keizerswaard; aan de noordzijde komt een nieuw plein met voorzieningen zoals een deelgemeentekantoor, bibliotheek, theater en openbaar vervoer. Het centrumgebied krijgt er circa 340 woningen bij, voor het merendeel in drie torens. b. Een nieuwe horecavoorziening in het park "De Twee Heuvels". c. Sloop van verzorgingstehuis Antonius (A. Volkerlaan/Groene Tuin) en vervanging door nieuwbouw met ruimte voor zowel woongroepen als zelfstandig wonen. d. Onderzoek naar de mogelijkheid van enige laagbouwwoningen aan de Noorder Kerkedijk (nabij Antonius). Hiertoe is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

4. (24-07) Het college heeft besloten bij te dragen in de sloop van twee panden aan de Resedastraat en tot het financieel steunen van StadsVastgoed in Bergpolder-Noord. De middelen hiervoor (E 200.000,-) zijn beschikbaar door de afkoop van langlopende subsidieregelingen 'geldelijke steun voorzieningen aan huurwoningen'.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (24-07) Het college heeft in het kader van de vergoeding van in diensttijd opgelopen schade aan eigendommen besloten de maximum vergoeding voor brilmonturen te verhogen van E 44,25 naar E 70,-.

2. (24-07) Het college heeft de regeling bij benoeming of verkiezing in functies in publiekrechtelijke colleges, geactualiseerd. De aanpassing was nodig omdat de regeling die dateert uit 1991, op enkele punten verouderd was.

3. (24-07) Het college zal de gemeenteraad voorstellen een gedeelte van de Ploegstraat en de gehele Egstraat aan het openbaar verkeer te onttrekken in verband met de herinrichting van de Landenbuurt (Vreewijk).

4. (24-07) Het college heeft besloten een bezwaar over een ontslag van een medewerker van de gemeente Rotterdam ongegrond te verklaren en het ontslagbesluit te handhaven.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid

1. (24-07) Het college stelt de raad voor de Afstemmingsverordening Wet Werk en Bijstand (WWB) te wijzigen. Deze wijziging betreft een uitbreiding van de categorie-indeling van maatregelen met een categorie van 50% gedurende een maand voor het weigeren of niet behouden van een werkstage. Deze maatregel past binnen een krachtig re-integratiebeleid, dat het college voorstaat om zoveel mogelijk te zorgen voor uitstroom naar werk.

---- --