Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 25 juli 2007

Eygelshoven: Vriend vermoorde vrouw aangehouden

De politie heeft de 55-jarige man uit Kerkrade aangehouden die ervan verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn 55-jarige vriendin.

Ze werd afgelopen maandag met messteken om het leven gebracht in haar woning in Eygelshoven. De man wordt momenteel onder bewaking verzorgd in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Heerlen: mishandelde vrouw overleden

In het Atrium Medisch Centrum in Heerlen is vanochtend een 42-jarige vrouw uit Eygelshoven overleden aan de gevolgen van de verwondingen die haar afgelopen zondag vermoedelijk zijn toegebracht door haar 36-jarige ex-vriend uit Heerlen. De man is vannacht in zijn woning aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

De recherche is vandaag een onderzoek begonnen. De politie tast nog in het duister over het motief voor zijn daad. Ook is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning van de man. Volgens bekenden van de vrouw wist ze na de mishandeling op eigen kracht de woning van de Heerlenaar te verlaten. Dinsdag verslechterde haar toestand plotseling en moest ze met een groot aantal bloeduitstortingen op haar lichaam worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar is ze vanochtend overleden.

Politie haalt auto's drugrunners van de weg

Sinds juni van dit jaar heeft de politie Limburg-Zuid 14 auto's van drugrunners van de weg gehaald omdat ze zich roekeloos gedroegen in het verkeer en zich niets van andere weggebruikers aantrokken.

Vooral uit Maastricht en directe omgeving kwamen veel klachten binnen bij de politie over de agressieve rijstijl van de runners. Ze reden vaak met hoge snelheid door de bebouwde kom en brachten andere verkeersdeelnemers in gevaar door een scala van overtredingen. Naar aanleiding daarvan besloot de politie het toezicht op het rijgedrag van drugrunners te verscherpen. Om een objectief beeld te krijgen van hun rijgedrag werden videovoertuigen ingezet van de Verkeershandhavingsteams van de beide Limburgse politiekorpsen en het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. In een aantal gevallen haalden drugsrunners snelheden van meer dan 100 km per uur in de bebouwde kom en ver boven de 200 km per uur op de A2 tussen Maastricht en Eijsden. In de afgelopen weken werden 14 voertuigen in beslaggenomen. Zeker de helft daarvan kon worden opgespoord dank zij de videoauto's van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Van enkele bestuurders bleef de identiteit onbekend, omdat ze aan de politie wisten te ontkomen en de auto op naam van een katvanger bleek te staan.

Heerlen: harddrugs en vuurwapens gevonden bij huiszoekingen

Bij huiszoekingen in Heerlen heeft de politie vandaag een flinke partij harddrugs en enkele vuurwapens in beslaggenomen. Bij de actie werden drie Heerlenaren opgepakt.

De invallen vonden plaats op adressen in de Asterstraat, de Rozenstraat, de Schrieversheideweg en de Uterweg. In de woningen trof de politie meer dan 200 kilo harddrugs en 3 vuurwapens aan. De aangehouden verdachten zijn 46, 44 en 43 jaar oud. Het onderzoek naar de drugs en de wapens is in volle gang.

Heerlen: Gewapende overval op horecagelegenheid

Gisteravond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden in een horecagelegenheid in de Anjeliersstraat in Heerlen. Een man kwam tegen sluitingstijd de zaak binnen en vorderde onder bedreiging van een vuurwapen de dagopbrengst van de medewerkster van de zaak.

Nadat de vrouw dit had gedaan, ging de man ervandoor. De politie heeft later op de avond aan de hand van het bekende signalement, een man aangehouden, maar na verhoor bleek deze man niets met de zaak te maken te hebben. Het signalement van de dader is als volgt: man van ongeveer 1.80 m, hij had een smal postuur en droeg een zwarte jas en zwarte sjaal. Heeft u iemand tussen 22:00 uur en 22:30 uur gezien in de buurt van de Anjeliersstraat die aan dit signalement voldoet of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen, dan kunt u zich melden bij de recherche van Heerlen, te bereiken via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vaals: Gesignaleerde man aangehouden

Dinsdagmiddag heeft de politie een 30-jarige man uit Aken aangehouden die op de bus stond te wachten. Nadat de agenten zagen dat deze man enkele bussen liet wegrijden zonder in te stappen, besloten ze hem te controleren. Daarbij bleek dat de man nog een boete had openstaan en niet kon betalen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --