Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijziging Winkeltijdenverordening Wijk bij Duurstede

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 juni 2007 besloten de "Verordening winkeltijden Wijk bij Duurstede 2002" te wijzigen. Door de wijziging kunnen burgemeester en wethouders voortaan voor afzonderlijke delen van de gemeente koopzondagen aanwijzen. De wijziging is het gevolg van de evaluatie van de bestaande winkeltijdenverordening en het met de winkeliersverenigingen gevoerde overleg over de koopzondagen.

Als afzonderlijke delen van de gemeente worden beschouwd de volgende gebieden:

- Wijk bij Duurstede - Binnenstad inclusief winkelgebied hoek Zandweg/Steenstraat;

- Wijk bij Duurstede - Overige winkelgebieden/winkels binnen de kern;
- Wijk bij Duurstede - Bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven;
- Kernen Cothen en Langbroek;

- Buitengebied.
Burgemeester en wethouders kunnen voor elk van de genoemde gebieden ten hoogste 12 zon- en feestdagen per kalenderjaar aanwijzen waarop het verbod om op een dergelijke dag een winkel geopend te hebben niet geldt.

Het raadsbesluit tot wijziging van de winkeltijdenverordening treedt, onder verwijzing naar artikel 142 van de Gemeentewet, op de 8e dag na publicatie van dit besluit in werking.
De wijziging ligt gedurende 6 weken na datum van deze publicatie voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Nadere informatie over de winkeltijdenverordening kunt u verkrijgen bij de heer Andrlik van de afdeling Strategie, Beleid en Projecten, via tel. 595595.