Politie Gelderland-Midden

Zes gewonden bij frontale aanrijding in Duiven

Publicatiedatum: 25-7-2007 17:37:48

DUIVEN - Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Westsingel in Duiven zijn woensdagmiddag zes personen gewond geraakt. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis, twee anderen hadden lichte verwondingen en konden terplekke door ambulancepersoneel worden behandeld. De slachtoffers die naar het ziekenhuis zijn gebracht zijn twee meisjes van 6 en 12 jaar en twee vrouwen van 45 en 56 jaar, allen afkomstig uit Duiven.

Omstreeks half vier belandde een 38-jarige Duivense door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft toen ze vanuit Westervoort richting Duiven reed. Daarbij botste ze ongeveer ter hoogte van het benzinestation frontaal op een tegenligger, een 56-jarige plaatsgenote. Een achteropkomende automobilist, een 25-jarige man uit Duiven, kon de aanrijding niet meer voorkomen en botste er ook bovenop. Hij was met de schrik vrij gekomen.

Bekneld
In de auto van de 38-jarige Duivense zaten nog twee kinderen van 6 en 9. In de auto van de 56-jarige vrouw waren eveneens twee inzittenden, een 45-jarige vrouw en een 12-jarig meisje. De slachtoffers waren het 6-jarige kind en alle inzittenden van de auto van de 56-jarige vrouw. Zijzelf raakte bij het ongeval bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Alle slachtoffers zijn met diverse verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Arnhem, Nijmegen en Zevenaar maar waren naar het zich liet aanzien niet ernstig gewond.

Traumahelikopter
De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie. Zeker twee auto's liepen zware schade op, de auto van de 26-jarige Duivenaar leek minder beschadigd. Bij het ongeval werd door de ambulancedienst ook de Traumahelikopter ingezet. Gedurende de afhandeling sloot de politie de rijbaan in beide richtingen enige tijd af. Doorgaand verkeer werd omgeleid.
(07-115634)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---