Gemeente Winschoten


25 juli ondertekening contract rozenpaviljoen

Het is bijna een jaar geleden dat de gemeente Winschoten in Koerts Party Catering Service v.o.f. een nieuw visitekaartje vond voor het Rosarium, en daarmee een nieuwe uitbater voor haar Rozenpaviljoen. Een mooi moment voor de feestelijke ondertekening van het definitieve huurcontract en de sluiting van een samenwerkingsovereenkomst. Op 25 juli om 12.30 uur zullen burgemeester J.G. Vlietstra namens de gemeente Winschoten en de heer J. Koerts namens Koerts Party Catering Service v.o.f. het contract ondertekenen. De ondertekening zal plaatsvinden binnen de prachtige ambiance van het Rosarium en het Rozenpaviljoen.
In 2006 heeft een strenge en zorgvuldige selectieprocedure plaatsgevonden om het Rozenpaviljoen van Winschoten de uitbater te geven die het verdient. Een belangrijk selectiecriterium was dat de nieuwe uitbater de Winschoter bevolking en haar gasten, voornamelijk toeristen en rozenliefhebbers uit heel Nederland én van over de grenzen, gedurende de hele dag moest willen bedienen. Van een kopje koffie tot en met een diner, de mensen moeten het Rozenpaviljoen weer weten te vinden en er terecht kunnen voor een redelijke prijs en een goede kwaliteit. Daarnaast werd expliciet van de nieuwe uitbater verwacht dat hij of zij een actieve en positieve rol wilde en kon gaan spelen binnen de evenementen die de gemeente in haar Rosarium organiseert. Bovenal moest de nieuwe uitbater een visitekaartje zijn voor Winschoten en haar Rosarium en paviljoen.

Na een succesvol eerste jaar, waarin de samenwerking met de gemeente goed verloopt en steeds meer mensen het Rozenpaviljoen weten te vinden, is het tijd om het definitieve huurcontract te gaan ondertekenen. Bijzonder is dat een samenwerkingsovereenkomst deel uitmaakt van het huurcontract. In deze samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd wat de gemeente en de uitbater van elkaar mogen verwachten, bijvoorbeeld tijdens (de voorbereiding van) de evenementen in het Rosarium, zoals de Groenmarkt en de Dag van het Park.

Ondertekening van het contract zal plaatsvinden in het Rosarium op woensdag 25 juli om 12.30 uur. Bij slecht weer wordt de ondertekening verplaatst naar binnen in het Rozenpaviljoen.