Liquidnet behaalt recordresultaten, vertoont groei op de wereldhandelsmarkt en verbreedt zijn aanbod met de snelle integratie van Miletus Trading

24/07/2007 23:19



PR Newswire



NEW YORK, July 24 /PRNewswire/ --
- Liquidnet-Miletus' geïntegreerde Supernatural(TM) strategieën zorgen op de markt voor een besparing van ongeveer 24 cent per aandeel

Liquidnet, top makelaarsfirma in effecten voor internationale handel(1), publiceerde vandaag de resultaten over het tweede kwartaal van 2007, met een recordomzet in de Verenigde Staten, Europa en Canada. Bovendien heeft de snelle integratie in maart 2007 met Miletus Trading, een kwantitatieve agency-only effectenmakelaar die geavanceerde kwantitatieve
uitvoeringsstrategieën en analyses levert, onmiddellijk rendement opgeleverd voor de leden van Liquidnet; dit door nieuwe functionaliteit aan hun handelsplatform toe te voegen.

"Het geeft zeer veel voldoening om te zien dat onze strategie om een enkelvoudig wereldwijd handelsplatform te bouwen, zo snel succes heeft", zei Seth Merrin, CEO van Liquidnet. "We zagen een mooie toename van onze gemiddelde dagelijkse liquiditeit en we geloven dat we blijvend voordeel zullen hebben van de grotere wereldwijde nadruk die er ligt op de beste werkwijze en op het zich steeds uitbreidende spectrum van
handelsmogelijkheden, die ons door het verwerven van Miletus worden gepresenteerd."

Liquidnet Europa begeleide de firma's wereldwijde groei van het kwartaal, met een record omzet van 7,5 miljard pond. De gemiddelde dagelijkse liquiditeit van Liquidnet Canada nam met 44 procent toe tot 127 miljoen aandelen. En Liquidnet V.S. had op 26 april een record met een liquiditeit van 90.757.700 aandelen. Bovendien passeerden de leden de grens van 50 één miljoen transacties of meer in datzelfde kwartaal.

Vanaf het eerste geïntegreerde product van Liquidnet/Miletus - een reeks van hybride strategieën, een combinatie van de functionaliteit van de twee firma's - begonnen klanten van Miletus Trading rendement te behalen. Het heeft geresulteerd in een marktbesparing van niet minder dan 24 cent per aandeel. Dit is gelijk aan de prestatieverbetering op portfolioniveau van ongeveer 3,12 cent per aandeel, als dat vergeleken wordt met Liquidnet's crossing rate van 13 procent.

Liquidnet (V.S.)
Naast de recorddag voor wat betreft het volume, plus de meeste handel in een miljoen aandelen of meer in het kwartaal met 50, breidde Liquidnet zijn liquiditeitsreservoir uit tot een record aantal van 3,28 miljard aandelen, waarvan twee miljard aandelen door middel van het onderhandelde reservoir en nog eens 1,2 miljard, die door de bij de firma aangesloten 18 Streaming Liquidity Partners zijn geleverd. Liquidnet liet ook een gemiddelde handelsomvang aantekenen van meer dan 52.000, het hoogste in 20 kwartalen.

Het gemiddelde dagelijks onderhandelde volume (54,6 miljoen aandelen) gedurende het tweede kwartaal was, na het record (56,8 miljoen) in het eerste kwartaal van 2007 het op één na grootste ooit en betekende van jaar tot jaar een toename van 17 procent.

Liquidnet Europa
De omzet van Liquidnet Europa van 7,5 miljard pond betekent een toename van 10 procent in vergelijking met de 6,8 miljard pond over het laatste kwartaal en een stijging van 90,72 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (3,9 miljard pond). De totale hoofdsom van de Europese liquiditeit van het kwartaal was 567.310.417.726 pond. Het aantal leden van de firma steeg in het laatste kwartaal met 11 procent, van 64 tot 71.

Liquidnet Canada
Liquidnet Canada zette zijn agressieve stijging, die een aanvang nam bij zijn oprichting op 14 oktober 2006 en tekende een toename van gemiddelde dagelijkse liquiditeit aan van 44 procent over het laatste kwartaal (127 miljoen aandelen versus 88 miljoen aandelen); een toename per kwartaal van 24 procent van gemiddeld dagelijks volume (505 duizend aandelen versus 407 duizend aandelen).

Over Liquidnet
Liquidnet is wereldwijd de top handelsfirma in effecten. Liquidnet stelt instellingen voor geldbeheer in staat om grote blokken aandelen rechtstreeks en anoniem te verhandelen met significante prijsverbetering en weinig tot geen invloed van de markt. Liquidnet werd opgericht in 2001 en het bedrijf stelt zijn leden momenteel in staat om in 22 wereldwijde aandelenmarkten te handelen. Het hoofdkantoor van Liquidnet bevindt zich in New York en heeft kantoren in Londen, Toronto, Tokio, Hongkong en Sydney. Voor meer informatie over het bedrijf kunt u terecht op www.liquidnet.com.

Liquidnet, Inc. is lid van NASD/SPIC. Miletus Trading, LLC is lid van NASD/SIPC. Liquidnet Europe Limited wordt gereguleerd door de Britse Financial Services Authority en is lid van de London Stock Exchange. Liquidnet Canada Inc. wordt gereguleerd door de Ontario Securities Commission en is lid van IDA/CIPF. Liquidnet Asia Limited diende een aanvraag in bij de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten uit te voeren in Hongkong. Liquidnet Asia Limited heeft momenteel nog geen vergunning, wordt niet gereguleerd en heeft verder geen toelating van de Monetary Authority of Singapore en is momenteel niet actief op de markt in Singapore. Liquidnet Japan Inc. is gereguleerd door de Financial Services Agency of Japan en is lid van JSDA/JIPF. Liquidnet Australia Pty Ltd. diende een aanvraag in bij de Australian Securities and Investments Commission voor de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten uit te voeren in Australië.

1. Volgens de uitgave van december 2006 van Institutional Investor. Is inclusief effectenhandel met een omzet groter dan 2,25 miljard US$.

Website: http://www.liquidnet.com
Jim Gorman van Liquidnet Corporate Communications, +1-646-674-2145, jgorman@liquidnet.com