Stork Groep NV

Verkoop meerderheidsbelang Stork Prints aan Bencis

Stork N.V. en Bencis Capital Partners B.V. hebben een principe-overeenkomst bereikt over de verkoop van 60% van het belang in Stork Prints aan Bencis. De verkoop past in het streven van Stork om meer focus aan te brengen in haar activiteiten. De transactie gaat uit van een waarde van ¤ 102 miljoen ("enterprise value") voor geheel Stork Prints. De contante opbrengst voor Stork N.V. zal op de transactiedatum ¤ 73 miljoen bedragen.

De transactie krijgt naar verwachting in september 2007 haar beslag. Doorgang van de verkoop is onder andere afhankelijk van de resultaten van het overleg met de vakverenigingen en de Ondernemingsraad en goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Stork Prints blijft onder haar huidige naam opereren en het zittende management zal zich, ondersteund door Bencis, in blijven zetten op uitbouw van de grafische activiteiten, naast het handhaven van de leiderschapspositie in wereldwijde textielmarkt. Bij de overname zijn circa 1.350 werknemers betrokken. Er zullen geen directe negatieve consequenties zijn voor de huidige werkgelegenheid bij Stork Prints.

CFO Maarten Schönfeld: "Wij zijn bijzonder verheugd dat we in Bencis een partij hebben getroffen die het potentieel van Stork Prints verder zal ontwikkelen uitgaande van de huidige sterktes en de toekomstige mogelijkheden. Prints is met innovatieve toepassingen als RotaPlate klaar voor de toekomst in een zeer competitieve markt.

Door deze transactie geven we verdere invulling aan het in 2006 aangekondigde streven om meer focus aan te brengen in de kernactiviteiten van Stork. Daarmee komt ook een einde aan de lange reeks van jaren waarin Stork Prints een zeer belangrijke pijler van het Stork concern is geweest en grote bijdragen heeft geleverd aan de prestaties van het concern."

Stork CEO Sjoerd Vollebregt en Commissaris Carel van den Driest zijn beiden al enige jaren lid van het Industry Expert Committee bij Bencis Capital Partners. Voor de zorgvuldigheid van het proces en ter vermijding van belangenverstrengeling hebben zij gedurende het gehele onderhandelingstraject de noodzakelijke afstand tot Bencis in acht genomen.

Stork levert systemen, componenten en diensten waarin de specialistische Stork know how op het gebied van technologie en productieprocessen wordt toegepast. De kernactiviteiten zijn Aerospace, Food Systems en Technical Services. Stork bestaat bijna 180 jaar en behoort daarmee tot de oudste industrieconcerns van Nederland. Het fundament van Stork wordt gevormd door technologisch vermogen, innovatie en vakmanschap De onderneming realiseerde in 2006 met 12.714 medewerkers een omzet van ¤ 2 miljard en een nettoresultaat van ¤ 150 miljoen.

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die zich richt op middelgrote bedrijfsovernames in de Benelux. Met meer dan ¤ 600 miljoen onder beheer, heeft Bencis een gedegen positie opgebouwd. Bencis, met kantoren in Amsterdam en Brussel, richt zich primair op volwassen bedrijven in stabiele sectoren. De huidige portfolio bestaat onder meer uit chemicalien distributeur Quaron, sportwinkelketen Aktiesport/Perry Sport, grafische onderneming Neroc en ramen- & deurenfabrikant Winsol. In het verleden heeft Bencis onder meer geïnvesteerd in inktleverancier AkzoNobel Inks, diepdrukkerij Biegelaar en de vakantieparken van Roompot.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Stork N.V. en Bencis Capital Partners B.V.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors: 035 - 695 7575

Inclusief herfinancieringsopbrengsten

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14