MEDIA RELEASE

FIRST INDUSTRIAL BREIDT UIT NAAR NEDERLAND EN BELGIË

JAN SCHEERS BENOEMD TOT MANAGING DIRECTOR IN BRUSSEL

CHICAGO, 24 juli 2007 - First Industrial Realty Trust, Inc. (NYSE: FR), een Amerikaanse vastgoedmaatschappij gespecialiseerd in industrieel vastgoed maakt vandaag bekend dat zij haar activiteiten gaat uitbreiden naar de Nederlandse en Belgische markt. Deze landen bieden aanzienlijke mogelijkheden gezien het toenemende volume aan containeropslag in de havens van beide landen, en de stijgende vraag naar moderne distributiefaciliteiten en de groeiende behoefte aan herontwikkeling
op gevestigde markten. Bedrijven ­ de grootste eigenaren van industrieel vastgoed - hebben bovendien een groeiende voorkeur om vastgoed te leasen in plaats van in eigendom te houden. Ook het feit dat veel van de Amerikaanse klanten van First Industrial actief zijn op deze belangrijke Europese markten biedt aantrekkelijke perspectieven.

"Na meer dan een jaar van intensief onderzoek hebben we besloten om onze gevestigde Amerikaanse positie uit te breiden naar Nederland en België, om zo onze diensten te kunnen aanbieden aan ons groeiende klantenbestand," aldus Mike Brennan, president and CEO of First Industrial. "De wereldhandel is continu aan het verschuiven en naarmate de Europese Unie zich verder ontwikkelt, worden er steeds weer nieuwe toeleveringsketens gecreëerd die goedkope productiecentra verbinden met grote groepen consumenten. First Industrial zal door middel van (her)ontwikkeling en overnames
op belangrijke logistieke knooppunten, zoals Rotterdam - de grootste haven in Europa - Amsterdam en de Gouden Driehoek (Antwerpen/Brussel/Gent), industriële ruimte beschikbaar maken om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van de klant aan complexe industriële faciliteiten."

Brennan voegt hieraan toe: "Wij zijn bijzonder blij dat een gelouterd persoon als Jan Scheers ons team komt versterken. Hij beschikt over enorme ervaring en over de juiste kwalificaties op dit gebied. Hij is een belangrijke toevoeging aan ons managementteam."

Jan Scheers aangesteld als Managing Director
Jan Scheers zal vanuit Brussel leiding aan onze expansie. Onder zijn leiding zal First Industrial verder uitbreiden naar andere Europese markten. Hij zal verantwoordelijk zijn voor business development, investeringen en portefeuillebeheer.

Hiervoor was Scheers werkzaam bij Macquarie Goodman (voormalig Eurinpro), een toonaangevende projectontwikkelaar en belegger in bedrijfsvastgoed, waar hij als managing director voor meerdere Europese landen verantwoordelijk was voor overnames, projectontwikkeling en vastgoedbeheer alsook voor het opzetten van een netwerk van nieuwe kantoren voor de onderneming. Daarvoor was hij

verantwoordelijk voor projectontwikkeling in Noord Europa en als landenmanager voor België en Duitsland.

Scheers, lid van het Vlaams Instituut van de Logistiek (VIL), de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) en Nederland Distributieland, heeft meer dan 21 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsvastgoed. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Brussel en heeft een masters degree in business administration en business economics. Daarnaast heeft hij Latijnse wiskunde en wetenschappen gestudeerd aan het Sint Jan Berchmanscollege in Puurs, België.

Nieuwe markten
De belangrijkste industriële centra in Nederland zijn in Rotterdam en Amsterdam. Rotterdam is de grootste containerhaven in Europa, met een volumegroei in de afgelopen vier jaar van meer dan 10% (cijfers van de haven van Rotterdam), een groei die vanwege uitbreiding van de capaciteit in 2008 naar verwachting zal aanhouden. De industriële bedrijvigheid in Amsterdam is voornamelijk geconcentreerd in Amstel/Zuidoost, Westport en Schiphol ­ de op twee na grootste vrachtluchthaven in Europa.

In België maakt de gouden driehoek (Antwerpen/Brussel/Gent) een groeiende vraag door van de logistieke en distributiesectoren vanwege de uitgebreide infrastructuur (wegen, rails en water). Antwerpen is de op twee na grootste containerhaven in Europa, met een volume dat in de eerste helft van 2007 toenam met 15% (cijfers Haven van Antwerpen). De luchthaven Zaventem, bij Brussel, is een van de grootste vrachtluchthavens in Europa. De gevarieerde economische bedrijvigheid in die regio heeft geleid tot een sterke vraag van kleinere ondernemingen, in uiteenlopende sectoren, naar lichte industriële faciliteiten.

"Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan de uitbreiding naar deze strategische markten," aldus Jan Scheers, managing director van First Industrial. "Gezien het track record van First Industrial, haar vermogenspositie en solide beleggingsbeleid, verkeren wij in een uitstekende positie om te profiteren van de vele mogelijkheden tot groei die Nederland en België bieden."

First Industrial
First Industrial Realty Trust, Inc. (NYSE: FR) biedt industrieel vastgoed oplossingen voor elke schakel in de toeleveringsketen, ongeacht de grootte of complexiteit. Op meer dan 30 markten in de VS, Canada, Nederland en België wordt door onze plaatselijke marktdeskundigen industrieel vastgoed gekocht, (her)ontwikkeld, verhuurd, beheerd en verkocht, inclusief alle belangrijkste facilitaire types ­ R&D/flex, licht industrieel, productie en regionale en bulk distributiecentra. Kingsley Associates, een onafhankelijk onderzoeksbureau, geeft ons onveranderd hoge scores op het gebied van klantenservice. Wij hebben in totaal meer dan dertig miljoen vierkante meter aan bedrijfsruimte in eigendom en beheer. Bezoek onze website www.firstindustrial.com voor meer informatie.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie over de onderneming. Een aantal factoren kan ervoor zorgen dat de feitelijke resultaten van de onderneming wezenlijk zullen verschillen van die welke hierin zijn gepresenteerd. Zoals wijzigingen in nationale, internationale, regionale en plaatselijke economische omstandigheden in het algemeen en met betrekking tot de vastgoedmarkten in het bijzonder, wijzigingen in wet- en regelgeving (inclusief in de belastingwetgeving die van toepassing is op beleggingsinstellingen die actief zijn in de vastgoedsector), beschikbaarheid van financiering, rentestand, concurrentie, beschikbaarheid van en vraag naar industrieel vastgoed op de markten waarop de onderneming nu en in de toekomst actief is of kan zijn, mogelijke milieuaansprakelijkheid, verschrijvingen in ontwikkelings- of lease-up schema's, kredietrisico's ten aanzien van huurders, hoger dan verwachte kosten, wijzigingen in algemene boekhoudkundige grondslagen, beleid en richtlijnen die van toepassing zijn op beleggingsinstellingen die actief zijn in de vastgoedsector en risico's verbonden aan internationaal zakendoen (inclusief valutarisico's). Voor meer informatie over deze en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de onderneming en de in dit persbericht opgenomen informatie wordt verwezen naar de informatie die door de onderneming is gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission.

Contactpersoon voor de VS en Canada: Sean O'Neill SVP, Investor Relations and Corporate Communications
+1 312-344-4401

Contactpersoon voor Nederland/België: Menno Delken Citigate First Financial
+31 20 575 40 19 menno.delken@citigateff.nl


---

First Industrial Realty Trust, Inc. 311 South Wacker Drive
Suite 4000
Chicago, IL 60606

+1 312/344-4300
FAX: +1 312/922-9851


---- --