Ingezonden persbericht


Unisys en Rabobank vernieuwen Business Process Outsourcing contract

Utility benadering voor betalingsverkeer verbetert kostefficiëntie en veiligheid voor leider in financiële dienstverlening

Schiphol-Rijk, 25 juli 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt aan dat Rabobank, een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland, het business process outsourcing contract heeft verlengt met Unisys Payment Services and Solutions (UPSS). De verlenging, getekend in juni 2007, behelst alle papiergerelateerde betalingstransacties voor nog eens twee jaar, tot en met 31 december 2012.

"De verlenging en versterking van de relatie met UPSS stelt ons in staat om te blijven profiteren van gedeelde faciliteiten in een outsourcing-overeenkomst dat de benodigde schaal biedt voor extra efficiency met meer effectiviteit, lagere kosten en grotere procesoptimalisatie," zegt Thea van Bommel van Rabobank. "Unisys is een belangrijke partner en investeert in technologie en innovatieve nieuwe diensten waardoor Rabobank zich kan richten op de kernactiviteiten en voorop kan blijven lopen in de voortdurend veranderende wereld van betalingsverkeer."

UPSS is een dochteronderneming van Unisys Corporation en automatiseert girobetalingen en overschrijvingsformulieren voor Rabobank en andere klanten. UPSS verwerkt meer dan 100 miljoen papiergebaseerde betalingstransacties per jaar voor Europese banken en heeft een marktaandeel van ongeveer 50 procent in Nederland.

De contractverlenging en nieuwe securitydiensten voor Rabobank komen op een moment dat UPSS en Unisys actief zijn om betalingsoperaties en -oplossingen uit te breiden voor financiële instituten wereldwijd. Unisys lanceerde bijvoorbeeld onlangs zijn Open Payments Platform en andere payment solutions en sloot daarmee in mei een significante overeenkomst in de Verenigde Staten. UPSS heeft daarnaast in de afgelopen paar maanden overeenkomsten gesloten met andere Europese banken.

"Unisys kijkt naar bedrijfsprocessen door de gehele onderneming om financiële instituten te helpen betalingen beter te beheren en de effecten te plannen van de impact van wereldwijde epayment trends, en van initiatieven die aanzienlijke gevolgen hebben voor de onderneming," zegt Rob Fopma, managing director UPSS. "Met de introductie van fraudedetectie en -preventieoplossingen en ons aanbod gerelateerd aan SEPA - Single European Payment Area - en andere diensten, wordt UPSS meer en meer gezien als partner die toegevoegde waarde kan leveren aan de business van banken."

Over De Rabobank Groep

De Rabobank Groep is een financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag met en zeer breed aanbod van financiële diensten en producten. Zij vindt haar oorsprong in

de lokale kredietcoöperaties die ruim honderd jaar geleden in Nederland werden opgericht door ondernemende mensen die nagenoeg geen toegang hadden tot externe financiering. De Rabobank bedient ruim negen miljoen particuliere en zakelijke

klanten in Nederland en een groeiend aantal in het buitenland, heeft 56.000 medewerkers en is vertegenwoordigd in 42 landen. De Rabobank Groep heeft de hoogste kwalificatie voor kredietwaardigheid (Triple A) van de bekende internationale ratinginstituten Standard & Poor's, Moody's en Dominion Bond Rating Service. Voor meer informatie www.rabobankgroep.nl

Over UPSS

UPSS, een dochteronderneming van Unisys, biedt diverse document services in een business process outsourcing faciliteit voor een aantal leidende financiële dienstverleningsorganisaties in Europa. Naast document services biedt UPSS oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen, debit transacties, fraudedetectie en -preventie en veilig afdrukken en archiveren van betalingstransacties.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Wij creëren meer stabiele organisaties door het bieden van inzicht in de bedrijfsprocessen van de klant. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering wordt gedaan. Bezoek voor meer informatie www.unisys.com.

####