Gemeente Utrecht


schriftelijke vragen 2007, nr. 97 inzake reconstructie Majellaknoop.


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
97 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 24 juli 2007)


De fractie van Leefbaar Utrecht heeft begerepen dat de Raad van State op 18 juli 2007 uitspraak heeft gedaan inzake het hoger beroep dat de gemeente heeft aangespannen op de uitspraak van de rechter betreffende het bezwaar van bewonersgroepen tegen de vrijstelling voor de reconstructie van de Majellaknoop. Ook heeft de fractie begrepen dat de uitspraak ten nadele van de gemeente is uitgevallen.
Dit is voor de fractie aanleiding om u de volgende vragen te stellen:

1. Is de informatie betreffende het feit dat de Raad van State uitspraak heeft gedaan juist?
2. Zo ja, is het juist dat de uitspraak ten nadele van de gemeente Utrecht is uitgevallen?

Er vanuit gaande dat de informatie juist is, is de fractie van Leefbaar Utrecht verbaasd dat wij nog geen persbericht van de gemeente mochten ontvangen, zeker waar bij uitspraken die positief uitvallen voor de gemeente, nog dezelfde dag enthousiaste persberichten uitgaan dat de gemeente een zaak gewonnen heeft, en in sommige gevallen de ketiingzagen meteen in aktie komen

3. Wat is de reden dat deze uitspraak nog niet aan de raad is meegedeeld?
4. Is het College met de fractie van Leefbaar Utrecht van mening dat hier op zijn minst de schijn van selectieve berichtgeving ontstaat?
5. Wat zijn de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State voor de bereikbaarheidsprojecten in Utrecht west, en dan met name voor de reconstructie van de Majellaknoop?


---- --