KLM

07/039

KLM BREIDT INFLIGHT ENTERTAINMENT ASSORTIMENT AANZIENLIJK UIT

AMSTELVEEN, 25 juli 2007 - KLM gaat het personal inflight entertainment assortiment aan boord van haar intercontinentale vloot de komende maanden aanzienlijk vernieuwen en uitbreiden. De komende drie maanden kunnen passagiers gratis gebruikmaken van de SMS/Email-functie in het inflight entertainment-systeem. Vanaf september wordt het assortiment video en audio (AV) programma's drastisch uitgebreid.

Het KLM personal inflight entertainment systeem wordt standaard aangeboden in World Business en Economy Class in de Boeing 777 en de Airbus A330. Momenteel wordt ook de World Business Class van de Boeing 747-vloot op deze standaard gebracht. In het najaar start het aanbrengen van dit innovatieve personal inflight entertainment systeem in de MD-11-vloot in beide klassen.

Promotie SMS/Email
Om het gebruik van SMS en Email in het inflight entertainment systeem te promoten, kan deze service in de maanden augustus, september en oktober gratis worden gebruikt. Normaal kost deze service US$ 2,50 per bericht.

Uitbreiding bestaand assortiment
Vanaf 1 september wordt het bestaande AV-assortiment van films, games, hitseries en documentaires uitgebreid. De muziekkeuze in de jukebox zal ook worden uitgebreid met extra categorieën en meer CD's. Dit aanbod zal nog beter aansluiten op de wensen van de passagier. Een nieuwe optie in het personal videoprogramma is dat de passagier de promotievideo van het charitatieve KLM-programma AirCares nu ook op zijn eigen scherm kan zien en op ieder door hem gewenst moment kan starten.

Nieuwe programma's
Bovendien introduceert KLM met ingang van 1 september vier nieuwe programma's: taalcursussen, het gesproken boek, achtergrondinformatie over vliegen en een zakenprogramma.

Talencursussen
De beginnerscursussen in 23 talen zijn van het programma Berlitz World Traveller. De gebruiker kan vanuit een zelf gekozen taal een andere taal leren. De taallessen worden audiovisueel op een onderhoudende en interactieve manier gegeven. De cursist kan deelnemen aan oefeningen, tests en spelletjes. Elke les eindigt met een rapportcijfer. Gesproken boek
KLM speelt met het programma Audiobooks in op de ook bij zienden groeiende populariteit van het gesproken boek. De "audio-bibliotheek" start in september met drie in het Engels gesproken boeken en wordt in de komende periode gestaag uitgebreid.

Alles over vliegen
Het programma About your Flight legt de gebruiker in woord en tekst alle aspecten van het vliegen uit. Het is interessant voor zowel de doorgewinterde passagier als de passagier met vliegangst. Aan de orde komen onderwerpen als waarom vliegt een vliegtuig, start- en landingsprocedures en turbulentie. De KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die deze service gaat aanbieden.

Zakenprogramma
Het nieuwe programma B-Wise richt zich speciaal op de internationale zakenreiziger. Het geeft achtergronden over de complexe wereld van "global business". Daarbij komen ook de cultuur, zakelijke gewoonten en protocol in verschillende landen aan de orde.

Alle nieuwe inflight entertainment-programma's worden net als de bestaande programma's bij KLM gratis aangeboden.