Ingezonden persbericht


MEDIA ALERT

Cybercriminelen richten zich op virtualisatie

Virtualisatie is sterk in opkomst. Hackers en kwaadwillenden grijpen deze toenemende populariteit steeds vaker aan om toegang tot systemen te krijgen. X-Force, het onderzoeks- en ontwikkelteam van IBM Internet Security Systems(ISS), voorspelt een toename van geavanceerde rootkits die misbruik maken van lekken in virtualisatieoplossingen.

Blue Pill en SubVirt zijn twee recente voorbeelden van de door IBM ISS X-Force gesignaleerde aanvallen gericht op virtualisatiesoftware. Zo is Blue Pill een zeer geavanceerde rootkit die zich makkelijk installeert op systemen en moeilijk te detecteren is. SubVirt is een voorbeeld van een rootkit die gebruikmaakt van commerciële virtualisatietechnologie, zoals VMware of Virtual PC.

IBM Internet Security Systems waarschuwt in haar X-Force Threat Insight-rapport verder voor een toename van bedreigingen op onder andere het gebied van Web 2.0-toepassingen en van Voice-over-IP.

Wanneer u meer wilt weten over de impact van deze bedreigingen en de trends voor de rest van dit jaar, kunt u contact opnemen met ondergetekende via inger@progresscommunications.nl of via 020 - 363 11 52. Ook het Threat Insight Monthly-rapport van IBM ISS X-Force is bij mij op te vragen.

Met vriendelijke groet,

Inger Hund
Progress Communications
Telefoon: 020 - 363 11 52
E-mail: inger@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl