Ingezonden persbericht


EA STUURT MOBIELE GAMERS NAAR SPRINGFIELD IN
"THE SIMPSONS: MINUTES TO MELTDOWN"

Homer Simpson schittert in een nieuw en spannend avontuur, exclusief voor mobiele telefoons

Schiphol-Rijk - 25 juli, 2007 - Vandaag kondigt Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) The Simpsons(TM): Minutes to Meltdown aan, een volledig nieuwe game speciaal voor mobiele telefoons, met in de hoofdrol 's werelds populairste tekenfilmfamilie. Minutes to Meltdown is ontwikkeld in samenwerking met Fox Mobile Entertainment en Gracie Films en neemt mobiele gamers mee op een razendsnel avontuur vol actie door Springfield. De game, met Homer in de hoofdrol en een kleurrijke cast van Springfield, kan nu direct worden gedownload van grote mobiele operators in Noord-Amerika en Europa.

"We zijn erg verheugd om Homer, Bart, Apu en de rest van de Simpsons-cast in deze mobile game te plaatsen," aldus Travis Boatman, VP Worldwide Studios bij EA Mobile. "Met levendige graphics, dynamische animaties, interacties met populaire Simpsons-personages en hilarische geluidseffecten bezorgt Minutes to Meltdown de unieke sfeer en de humor van de televisieserie."

"Net als bij de film van The Simpsons hebben we gewacht op het juiste product voor de fans voordat we begonnen met het ontwikkelen van een game voor de mobiele telefoon," aldus Denise Sirkot, Executive Vice President van Gracie Films. "Het geweldige van The Simpsons: Minutes to Meltdown is dat de game, behalve dat het de levendigheid en de humor van de serie goed weergeeft, ook overal en altijd te spelen is."

In Minutes to Meltdown begeleiden spelers Homer in een race tegen de klok terwijl hij zich door Springfield haast om een meltdown bij de nucleaire kerncentrale van Springfield tegen te houden. Spelers beginnen in het huis van de Simpsons en banen zich tijdens hun zoektocht een weg door leuke missies speciaal gemaakt voor mobiele telefoons. Onderweg ontmoeten spelers personages als Bart, Mr. Burns, Apu en meer van hun favoriete Springfieldianen.

"The Simpsons zijn een internationaal geliefde familie met een televisieserie die wordt uitgezonden in meer dan 50 landen," aldus Mitch Feinman, SVP van Fox Mobile Entertainment. "Zowel fans van The Simpsons als gamers zullen weg zijn van Minutes to Meltdown. Het is makkelijk te gebruiken, maar moeilijk volledig te beheersen en geeft je de gelegenheid om het leven in Springfield te ervaren."

Voor meer informatie over games van EA Mobile, of om meer te weten te komen over Minutes to Meltdown, kijk op www.electronicarts.nl.

###

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Meer informatie over de producten van EA vind je op www.electronicarts.nl

Over The Simpsons
Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie gooien traditionele comedy en het familieleven ondersteboven in de alom geprezen FOX serie, THE SIMPSONS. In 1990 groeide de serie uit tot een cultureel fenomeen. THE SIMPSONS blijft nog steeds een van de meest zichtbaar aanwezige en verhandelbare eigendommen, in zowel de VS als daarbuiten. De serie won een Emmy Award® en staat momenteel in de geschiedenisboeken als de langstlopende sitcom van dit moment en de langstlopende tekenfilmserie ooit. Het 18e seizoen van THE SIMPSONS wordt momenteel uitgezonden in de VS, en het 19e seizoen is in productie.

THE SIMPSONS is een productie van Gracie Films in samenwerking met Century Fox Television. Fox Mobile Entertainment
Fox Mobile Entertainment is een toonaangevende leverancier van mobile content voor mobiele operators en consumenten. Fox Mobile Entertainment is een pionier binnen de industrie en ontwikkelde zowel het SMS-systeem waarmee gestemd kan worden tijdens American Idol, als de Mobisode(TM), de inmiddels wijdverspreide uitdrukking voor korte afleveringen van een programma, uitsluitend ontwikkeld voor mobiele telefoons. Het bedrijf heeft sindsdien vier Mobisode series gelanceerd; "24:Conspiracy" is te zien in 25 landen en is in zes talen vertaald. Fox Mobile Entertainment is een onderdeel van Jamba. Jamba is een joint venture van News Corporation (NYSE: NWS, NWS.A) en VeriSign, Inc. (NASDAQ, VRSN) en heeft hoofdkantoren die gevestigd zijn in Beverly Hills (Californië, VS) en Berlijn (Duitsland).

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. The Simpsons TM & ©2007 Twentieth Century Fox Film Corporation. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:
Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl