Het SugarCRM Open Source Project kondigt adoptie aan van GPL v3 Free and Open Source Software (FOSS) licentie

25/07/2007 21:52



PR Newswire



CUPERTINO, Californië, July 25 /PRNewswire/ --
- De GPL v3 licentie voor de Sugar Community Edition versnelt de mogelijkheid van gebruikers om CRM codes en extensies mede te creëren en te delen

SugarCRM Inc., 's werelds toonaangevende leverancier van commerciele open source relatiemarketing (CRM) software, kondigde vandaag aan dat de aanstaande release van Sugar Community Edition 5.0 een licentie zal hebben die valt onder de nieuwe Versie 3 van de General Public License (GPL). De GPL is meest wijd verbreide en gebruikte vrije open source (FOSS - free and open source) licentie op de markt.

"We zijn er trots op dat we de GPL v3 hebben kunnen adopteren voor de release van onze volgende belangrijke Sugar Community Edition", aldus John Roberts, algemeen directeur en medeoprichter van het SugarCRM Open Source Project. "We zouden de Free Software Foundation (FSF) graag willen bedanken voor de moeite die ze hebben getroost om ons de meest moderne licentie te verstrekken. De FSF heeft een moeilijk proces tot een goed einde gebracht, door vele verschillende behoeftes van ontwikkelaars en gebruikers samen te brengen om te komen tot een rechtvaardige representatie van wat FOSS voor onze gemeenschap betekent."

De release van Sugar Community Edition 5.0 wordt in september verwacht en introduceert innovatieve platformeigenschappen, nieuwe CRM functionaliteit en ontwikkelingsgereedschap voor de gemeenschap.

"Ik ben erg blij dat het SugarCRM open source project de GPL v3 heeft geadopteerd", zei Eben Moglen, manager en directeur van het Software Freedom Law Center (SFLC) en extern adviseur van de Free Software Foundation, dat een sleutelrol heeft vervult bij het ontwerpproces van de nieuwe GPL v3 licentie. "Wij geloven sterk in het delen van kennis en we moedigen andere belangrijke vrije en open source software projecten aan om deze stap te zetten en samen met ons betere software te ontwikkelen."

Over het SugarCRM Open Source Project
Het SugarCRM Open Source Project, Sugar Community Edition is toonaangevende software voor marketingrelaties (CRM) voor grote en kleine bedrijven. De Sugar Community Edition past zich gemakkelijk aan bij elke soort van business, doordat het flexibelere, kosteneffectievere alternatieven biedt boven gepatenteerde applicaties. SugarCRMs open source opbouw maakt het bedrijven mogelijk om zakenprocessen gemakkelijker aan te passen en te integreren, om zodoende betere en voordeligere relaties op te bouwen en te onderhouden.

Om de Sugar Community Edition te downloaden kunt u terecht op: http://www.sugarforge.org/content/downloads/.

Om deel te nemen aan de Sugar gemeenschap of om extensies voor Sugar te ontwikkelen kunt u terecht op: http://www.sugarforge.org/.

Website: http://www.sugarcrm.com
http://www.sugarforge.org

Tara Spalding van SugarCRM, +1-408-355-3858, tara@sugarcrm.com; of Jesse Casman van Page One PR, +1-415-321-2347 jesse@pageonepr.com, voor SugarCRM