Hulpverleningsregio Haaglanden


Hulpverlening A13 Delft

Haaglanden, A13 Delft 25 juli 2007

Drie autos betrokken bij ongeval op A13

Vanmiddag om 15:10 uur kwam bij de alarmcentrale van Brandweer Haaglanden een melding binnen van een aanrijding. Deze had plaats gevonden op de A13, ter hoogte van de gemeente Delft, richting Den Haag. Hierbij raakte acht personen gewond.

De melding kwam op de centrale binnen via het Korps Landelijke Poltitiediensten uit Driebergen. Hierop zijn meteen meerdere brandweervoertuigen en ambulances richting het ongeval gestuurd. Dit gebeurt niet standaard, maar omdat de spits inmiddels was begonnen is hiertoe besloten. Al snel bleek dat het aanrijden van meerdere kanten niet voor niets was.
De hulpdiensten hadden de grooste moeite om ter plaatse te komen. De driebaansweg vanuit Rotterdam naar Den Haag stond stil en de andere kant had last van kijkers, waardoor ook file ontstond.

Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om drie personenvoertuigen. Het eerste voertuig stond ongedeerd vijftig meter voor het ongeval. De bestuurder en de passagier waren zelf uitgestapt. Het tweede voertuig had twee mannelijke inzittenden, waarvan er één bevrijdt moest worden door de brandweer. Het laatste voertuig had vier inzittenden, waarvan er twee zelf konden uitstappen en twee vrouwen door de brandweer moesten worden bevrijdt. In totaal zijn acht slachtoffers afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer gebruikte twee voertuigen met speciaal redgereedschap om de slachttofers te bevrijden uit hun benaderde positie. Nadat de slachtoffers waren overgedragen aan de ambulance kon met het opruimen worden begonnen. De brandweer heeft samen met de wegbeheerder en de bergers de snelweg weer vrij gemaakt. Echter stond er op dat moment inmiddels een file van zes km. De drie autos zijn door de berger afgevoerd.