Gemeente Stadskanaal

Raamplan voor bestrijding van incidenten LPG-tankstations vastgesteld

Op 18 juli 2007 heeft de loco-burgemeester van de gemeente Stadskanaal het raamplan voor de bestrijding van incidenten bij LPG-tankstations in de regio Groningen (Raamplan LPG) vastgesteld.

Aanloop raamplan LPG

De Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) vraagt aan gemeenten om voor elke voorzienbare ramp of zwaar ongeval een rampbestrijdingsplan op te stellen. De Wrzo houdt daarnaast de mogelijkheid open om met één of meerdere algemene maatregelen van bestuur (Amvb) bijzondere gevallen expliciet aan te wijzen. In de regio Groningen is afgesproken om voor LPG-stations een algemeen rampbestrijdingsplan te maken, een zogenaamd raamplan. Gemeenten kunnen vervolgens aan dit raamplan hun eigen specifieke invulling geven.

Na publicatie op 21 februari 2007 heeft het concept-raamplan LPG gedurende zes weken te visie gelegen in alle gemeenten in de provincie Groningen. Op 19 maart 2007 is een openbare informatiebijeenkomst gehouden waar het raamplan in toegelicht en waar belanghebbenden hun mondelinge zienswijze kenbaar konden maken. Tijdens de periode dat het raamplan ter inzage lag zijn geen schriftelijke zienswijzen ingebracht. Het raamplan LPG wordt minimaal eenmaal per vier jaar geactualiseerd.

Inzien raamplan LPG

Het definitieve raamplan LPG ligt vanaf nu voor iedereen ter inzage en is verkrijgbaar bij het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal.

Bouwplannen

In de periode van 12 tot en met 18 juli 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Scheepswerfkade 36, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 17 juli

* Dukdalf 1, voor het bouwen van een woning, d.d. 13 juli
* Maarsbroek 31, voor het uitbreiden van de berging, d.d. 12 juli
* Werfstraat 11, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 17 juli
* Stelmaker 28, voor het plaatsen van een carport, d.d. 18 juli
* Drentselaan 39, voor het verwijderen van asbesthoudend vloerzeil, d.d. 18 juli

* Gelderselaan 39, voor het verwijderen van een asbesthoudende rioolafvoer, d.d. 18 juli

Onstwedde

* Dorpsstraat 33, voor het bouwen van een woning met garage, d.d. 13 juli

* Heideweg 18, voor het verbouwen van de woning, d.d. 13 juli
* Sectie P. 90 en 121, voor het plaatsen van een fietsbrug, d.d.16 juli

* Havenstraat 31, voor het bouwen van een garage, d.d. 17 juli
* Huisinghelaan 15, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 18 juli

Alteveer

* Beumeesweg 62, voor het verbouwen van een woning, d.d. 13 juli

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur naar het gemeentehuis. In verband met de vakantieperiode is dat pas echter 6 augustus weer het geval. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* Maatschap Bruggers, Wedderstraat 18 in Vlagtwedde voor het oprichten van één of meerdere bassins voor het bewaren van dunne mest aan de Vledderhuizen ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 1890 in Onstwedde.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ook ter inzage de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van:

* E. Wilting-Verweij, Noorderdiep 51 in Stadskanaal. Het gaat om een veranderingsvergunning voor de inrichting aan het Noorderdiep (tussen 47 en 49) (pluimveestal) in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 6 september 2007, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 16 augustus 2007 van u.

Ter inzag ook de openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:

* Frans Nooren Afdichtingsystemen B.V., Gasselterstraat 22 in Stadskanaal. Het gaat om een veranderingsvergunning voor de productie van Stopaq afdichtingspasta voor Frans Nooren Afdichtingsystemen B.V., Gasselterstraat 22 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

Beroep

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 6 september 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 16 juli tot en met 20 juli 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

* Stadskanaal Glasblazer ong., d.d. 16 juli
* Onstwedde Hardingstraat 2, d.d.16 juli

* Havenstraat 31, d.d. 16 juli

Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Aanlegvergunning

In de periode van 12 tot en met 18 juli 2007 zijn de volgende aanvragen om een aanlegvergunning ingediend.

Musselkanaal

* Tweede Boerendiep ong. Sectie W. 208, Musselkanaal, een aanlegvergunning voor het vergroten van een mestbassin, d.d. 12 juli

Onstwedde

* Veenhuizen ong. Sectie T. 735, Onstwedde, een aanlegvergunning voor het plaatsen van een mestbassin, d.d. 12 juli
* Diverse percelen langs de Ruiten Aa, een aanlegvergunning voor het hermeanderen van de Ruiten Aa, d.d. 18 juli

Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, tel. (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 24 juli 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Nederlandlaan 13, 5 bomen

* Spoorstraat 101, 2 bomen

* Nachtegaalhof 11, 1 boom

* Perceel nabij Maarsdreef 200 t/m 206, diverse bomen
* Valkenhorst 21, 3 bomen

Musselkanaal

* Zwembad `de Horsten', 21 bomen

* Telefoonweg 30, 1 boom

* Verbindingsweg 5, 2 bomen

* Schoolkade 132, 3 bomen

* Frans Halslaan 27, 1 boom

Mussel

* Onstwedde sectie W nr. 1432, 1 bossingel

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor:
* A. Pompstra, ter hoogte van het W. Diemerplein 29 in Musselkanaal

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

* 26 juli 2007