Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 25 juli

* WEDEROM VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DODELIJKE SCHIETPARTIJ OOST -

SIDELINGE
ROTTERDAM - De Surinaamse politie heeft op 19 juli jl. een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op de Oost - Sidelinge, die op 27 april jl. plaatsvond.
De aanhouding vond plaats op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. Hij zal worden uitgeleverd.
In deze zaak, waarbij een 45-jarige Rotterdammer om het leven kwam en een 42-jarige man uit Arnhem gewond raakte als gevolg van vuurwapengeweld, zijn al eerder verdachten aangehouden. Vijf van hen zitten nog in bewaring.

Uitgave maandag 23 juli

* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM - Vier verdachten van een schietpartij die zondagavond op het Mijnsherenplein plaatsvond zijn door politiepersoneel van district Zuid aangehouden. Rond half zeven reed een 45-jarige en een 18-jarige Rotterdammer op de fiets over het Mijnsherenplein toen zij ruzie kregen met een 22-jarige stadsgenoot. Hierop trok de 22-jarige een vuurwapen en bedreigde hiermee het tweetal. Tijdens een korte worsteling wist de 45-jarige man het vuurwapen van de verdachte af te pakken waarna een schot werd gelost dat de 22-jarige man in zijn arm raakte. In alle commotie wist de 22-jarige verdachte het vuurwapen aan een 17-jarige Rotterdammer te geven die het wapen vervolgens verstopte in een kelderbox van een woning aan de Mijnsherenlaan. Politiepersoneel hield in eerste instantie de drie verdachten aan die bij de schietpartij aanwezig waren. Na onderzoek werd de 17-jarige jongen eveneens aangehouden en werd het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd in de woning van aan de Mijnsherenlaan diverse verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn eveneens in beslag genomen. De 22-jarige man is voor behandeling overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis.


* DODE MAN AANGETROFFEN; IDENTITEIT ONBEKEND

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid stelt een onderzoek in naar de identiteit en de doodsoorzaak van een nog onbekende man die zondagavond in het water van de Roerdomplaan werd aangetroffen. Rond zes uur troffen voorbijgangers het ontzielde lichaam van de man aan en waarschuwden de politie. In de loop van vandaag wordt sectie verricht.


* MAN AANGEHOUDEN MET INBREKERSWERKTUIGEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van een melding van verdachte personen stelde politiepersoneel in de nacht van zondag op maandag een onderzoek in in de omgeving van het Ericaplein. Op de Bermweg/ Capelseweg werden rond half twee drie Rotterdammers van 20, 19 en 19 jaar oud aangetoffen die zich verdacht ophielden. In de directe omgeving van het Ericaplein werd een auto met daarin een 19-jarige Rotterdammer aangetroffen. Na onderzoek in de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hierop zijn de goederen, waaronder schroevendraaiers, combinatietangen en een baco in beslag genomen.


* AUTO'S VERNIELD
BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar de vernieling van de kentekenplaten van vier auto's. Zondag rond het middaguur werd door één van de benadeelden ontdekt dat de kentekenplaten van auto's die geparkeerd stonden op de Luijtensstraat en de Hygenslaan vernield waren. De platen waren omgebogen en van één auto waren de platen in zijn geheel verdwenen. Door de benadeelden werd aangifte gedaan.


* JONGETJE GERED
SCHIEDAM - Door het kordate optreden van een 40-jarige Schiedammer is zondagmiddag een 6-jarige jongetje van de verdrinkingsdood gered. Het ventje was in het zwembad aan de Prins Beatrixlaan toen hij rond half vier naar de bodem zonk en door de Schiedammer uit het water werd gehaald. Het ventje werd door personeel van het zwembad met succes gereanimeerd en overgebracht naar het Sophiakinderziekenhuis.


* BRAND IN TUINHUISJE
HEKELINGEN - De politie stelt een nader onderzoek in naar een brand in een tuinhuisje aan de Gaddijk. Zondagavond rond tien uur brak er op het volkstuinencomplex brand uit. Door de brandweer werd de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


* VERKEERSONGEVAL
BLEISWIJK - Op de Merenweg vond zondagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij vier personenauto's betrokken waren en twee mensen letsel opliepen. Omstreeks vier uur reden twee wagens op de Merenweg richting Hoekeindseweg. Twee andere auto's stonden stil voor een verkeersdrempel op de Merenweg. De bestuurder van de achterste personenauto zag niet op tijd dat er geremd werd door z'n voorganger en botste tegen de achterzijde. Vervolgens ontstond de kettingbotsing waardoor vier auto's beschadigd raakten. Een vrouw liep pijn in haar rug op en haar 3-jarige zoontje een bloedneus. Beiden zijn voor onderzoek naar het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer gebracht.


* VIER GEWONDEN BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Op het Varkenoordseviaduct vond zondagmiddag een aanrijding plaats waarbij vier auto's betrokken waren. Rond kwart voor drie verloor een 25-jarige Rotterdammer die vanaf de Laan op Zuid kwam de macht over het stuur. Hij schoot met de auto over 2 trambaans heen en belandde frontaal op een auto die werd bestuurd door een 23-jarige Rotterdammer. De 25-jarige automobilist en zijn 23-jarige Rotterdamse passagiere werden uit de auto geslingerd en kwamen op het wegdek en een passerende auto terecht. Door de grote klap vlogen diverse onderdelen van de auto's in het rond en beschadigden passerende voertuigen. In totaal raakten vier personen gewond waaronder een 20-jarige vrouw uit Leersum. Drie gewonden werden zwaargewond overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de omgeving. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader sporen onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
RHOON - Politiemensen van het district Zuid hebben op vrijdag 20 juli jl. een onderzoek ingesteld in een nieuwbouw villa (onbewoond) aan het Parelsnoer in Rhoon. In de kelder van het pand trof men een werkende hennepkwekerij aan met ruim 400 planten, alsmede 10 kg gedroogde henneptoppen. Planten en apparatuur zijn inmiddels vernietigd. De Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal stroom. Tegen de 43-jarige verantwoordelijke wordt proces-verbaal opgemaakt.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft zondagmorgen vroeg bij de Maastunnel zuidzijde een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats tussen vier uur en half acht. In totaal hebben 637 bestuurders een blaastest afgelegd, 40 van hen kregen een proces-verbaal, onder wie 13 beginnende bestuurders. Twee rijbewijzen zijn ingevorderd. Twee automobilisten stonden gesignaleerd, één had nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed en de ander reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Uitgave zondag 22 juli

* ZEEHAVENPOLITIE HOUDT KAPITEIN ONDER INVLOED AAN

Politiemensen van de Zeehavenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond constateerden zaterdag dat een 53-jarige kapitein van een containerzeeschip ernstig onder invloed van alcohol verkeerde. In de morgenuren bleek bij een grensbewakingcontrole aan boord van het schip in de Prins Willem-Alexanderhaven dat de kapitein in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau aan de Sint Jobsweg. Daar was hij niet in staat om een blaastest af te leggen. Tegen de kapitein is proces-verbaal opgemaakt.


* KORTE RIT MET GESTOLEN RUPSVOERTUIG VEROORZAAKT SCHADE, VERDACHTEN

AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben
zondagmorgen twee 19-jarige mannen aangehouden, afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Zij worden verdacht van diefstal en vernieling. Om even na half acht zondagmorgen meldde een getuige dat er van het Helena Erf een rupsvoertuig met laadbak was verdwenen. Als gevolg van de rit met het voertuig is er behoorlijk wat schade aangericht. Verschillende paaltjes en verkeersborden waren plat gereden. Op de Hunze, waar het rupsvoertuig werd teruggevonden, zijn schuttingen beschadigd en is een stuk muur van een berging geraakt. In de omgeving waar de rit plaatsvond werd in eerste instantie één van de verdachten aangehouden. De tweede werd later in een woning gearresteerd. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Voor de diefstal en vernielingen was het tweetal wezen stappen. Wie precies waarvoor verantwoordelijk is wordt door de recherche uitgezocht.

Copyright © 2007 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer