Nieuwe site De Megaman als bron voor alle hitparadenieuws


GRONINGEN/ARNHEM, 20070725 -- Vanaf nu is er een website waarop alle informatie over hitparade, popnieuws en entertainment gebundeld is: de nieuwe site van de Megaman, te vinden op de-megaman.blogspot.com/. De Megaman geeft alle relevante informatie bij de actuele Single Top 100 en Album Top 100, de leidende Nederlandse hitlijsten. Met wekelijks vers nieuws over de grootste hits en alle nieuwkomers, inclusief biografieën, show- en entertainment-nieuws, feiten en weetjes uit de Megaman-database, overzichten en records, muziekfragmenten en beeldmateriaal. Kortom: de-megaman.blogspot.com/ is de perfecte nieuwsbron op het snijvlak van muziek, popnieuws en hitlijsten.

In de loop van de week geeft De Megaman aan de hand van de tussentijdse omzetcijfers een voorspelling van de te verwachten nieuwe weeklijsten. Op vrijdagmiddag, direct na het bekend worden van de nieuwe Single en Album Top 100, volgt een nieuwsflits met de highlights uit de nieuwe hitparades. Op maandag komt de Megaman met een uitgebreid overzicht van de belangrijkste verschuivingen, inclusief biografieën, show- en entertainment-nieuws, feiten en weetjes uit de Megaman-database, overzichten en records, muziekfragmenten en beeldmateriaal. Kortom: de-megaman.blogspot.com/ is de perfecte nieuwsbron op het snijvlak van muziek, entertainment en popnieuws.

De Megaman is een samenwerkingsverband van chart-experts Jan van der Veen en Ed Adams. De Megaman verzorgt al zo'n twintig jaar lang het hitparadenieuws voor klanten als de Nationale Hitparade (uitgever gedrukt exemplaar Nationale Hitparade in de jaren 80 en 90), GfK Mega Charts (samensteller van de hitparades in Nederland), Radio 3FM (uitzender Mega Top 50) en Planet Entertainment, en heeft meegewerkt als samensteller van de hitparade-standaardwerken `Hitdossier' en '10 jaar MegaCharts'. De Megaman beschikt over de grootste charts-database van Nederland, met historische gegevens van 26 Nederlandse hitlijsten, over een periode van ruim 55 jaar.

Bron voor De Megaman zijn de Single Top 100 en Album Top 100; de meest uitgebreide en betrouwbare hitparades van Nederland, die bovendien als enige puur zijn gebaseerd op de volledige omzetcijfers van de detailhandel en legale downloads, zonder invloed van radiostations of uitsluiting van platenketens.

Enkele highlights van deze week:
* Jannes scoort met `Zie die ster' zijn eerste nr.1-hit. De Megaman kent het origineel; luister zelf!
* De Red hot chili peppers geven de Nederlandse dj Peter Gelderblom persoonlijk toestemming voor het gebruik van een sample. Hoe klinkt het origineel en wat heeft Gelderblom er van gemaakt?
* Als gevolg van een actie scoorde Di-rect vorige week een grote hit. De actie is voorbij, de verkopen storten in en Di-rect vestigt drie diepterecords... Op de-megaman.blogspot.com/ staan de lijstjes.
- BZN houdt er mee op. Hun afscheidsconcert scherpt hun recordaantal nr.1-albums nóg verder aan. De Megaman geeft een overzicht.

Dit alles en meer is te zien én te horen op de-megaman.blogspot.com/