Hostingprovider LeaseWeb breidt netwerk verder uit


Totale capaciteit nu 143Gb/s, goed voor gaming, streaming media

HAARLEM, 20070725 -- LeaseWeb, ??n van de leidende hostingproviders in Nederland, heeft zijn netwerk verder uitgebreid met verbindingen naar de internetknooppunten New York, Wenen, Madrid, Stockholm, Praag, Zurich en Warschau. Daarmee heeft LeaseWeb in totaal meer dan 140Gbit/s aan bandbreedte, waarmee het zijn toppositie in de wereld onderstreept.

Als ISP (Internet Service Provider) gespecialiseerd in hosting voor de professionele markt behoort LeaseWeb tot de grootste spelers op de Nederlandse markt. Wereldwijd behoort het tot de top-30 internetbedrijven. Die positie dankt LeaseWeb ondermeer aan de 40Gbit/s connectiviteit naar de Amsterdamse AMS-IX, 's wereld grootste internetknooppunt. Deze capaciteit is uitgebreid met 28Gbit/s extra connectiviteit naar belangrijke internetknooppunten in Europa en ??n in New York. Op deze internetknooppunten kan LeaseWeb verkeer uitwisselen (`Peering') met andere netwerken zonder tussenkomst van een derde partij. Dit bevordert niet alleen de prestatie en de bedrijfszekerheid van LeaseWeb, het zorgt er ook voor dat het LeaseWeb netwerk hoger in de internationale internet rangorde (`Tier') komt te staan.

Honger naar bandbreedte
LeaseWeb groeit snel. Er melden zich steeds meer nieuwe klanten aan, terwijl de bestaande klanten meer ruimte, servers en bandbreedte afnemen. "De honger naar meer bandbreedte is groot", zegt Bastiaan Spandaw, technical director van LeaseWeb. "Vooral de snelgroeiende hoeveelheid streaming media nopen ons om de capaciteit van ons netwerk en de verbindingen tussen de diverse vestigingen steeds verder op te waarderen."
De tegenwoordige webconsument vraagt steeds meer muziek en streaming media. "Als een typische content server leveren wij vanuit onze hosting centers waar de webconsument om vraagt. Je moet dan in staat zijn om significante hoeveelheden data probleemloos over het netwerk te laten lopen", zegt Spandaw.
Nog zulke bandbreedte-vreters zijn de vele games op het internet. Moderne (online)games verdragen geen latency (vertraging) en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de verbindingen. Spandaw: "Trage verbindingen zijn in gaming letterlijk killing voor de gebruiker."

Uptime
Naast de gigabit snelheden van het netwerk en de noodzakelijke peering overeenkomsten beschikt LeaseWeb over een hoge mate van redundantie. Via 5 verschillende glasvezelringen in/rond Amsterdam verbindt LeaseWeb zes datacentra in de hoofdstad en Haarlem met haar netwerk. In deze datacentra heeft LeaseWeb zijn netwerk- en hostingapparatuur ondergebracht. LeaseWeb selecteert de datacentra zorgvuldig om te zorgen dat de uptime van de professionele website die er worden gehost 99,99 percent bedraagt.
Zo heeft LeaseWeb zeer recentelijk 500 racks in het carrier-onafhankelijke next generation datacenter Evoswitch in Haarlem in gebruik genomen. Dit datacenter staat op een knooppunt van hoogwaardige breedbandverbindingen met het internet. LeaseWeb heeft bovendien voor dit moderne datacenter gekozen vanwege de totale energiecapaciteit van 10 Megawatt, met een groeipotentie naar 20 Megawatt. Daarmee weet LeaseWeb dat er altijd genoeg energie voor handen is. Verder zijn er vergaande maatregelen getroffen om door te kunnen draaien in geval van calamiteiten, bijvoorbeeld ingeval van een stroomstoring.

//Einde bericht

Over LeaseWeb
LeaseWeb is een 'top level' hostingprovider die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Als ISP gespecialiseerd in dedicated en co-located hosting is het bedrijf ??n van de grootste spelers op de Nederlandse markt en behoort het wereldwijd tot de top-30. Sinds de oprichting in 1997 is LeaseWeb gestaag gegroeid; het bedrijf heeft inmiddels ruim 7.500 servers in beheer.
De klantenkring van LeaseWeb is omvangrijk en divers en omvat naast grote partijen als multinationals en overheidsinstellingen ook talloze particulieren en eenmanszaken. Andere hostingproviders vinden ook hun weg naar LeaseWeb als geschikte leverancier van netwerkdiensten. Het bedrijf bedient tevens veel buitenlandse klanten die in Nederland hun belangrijkste servers neerzetten. Tot de klanten van LeaseWeb behoren ondermeer Hyves, 123video (Telegraaf), PricewaterhouseCoopers, Rabobank, KLM, Direct Wonen, Univ?, Twynstra Gudde, het ministerie van VROM, KLPD, Starbucks en VNU.

Voor meer informatie: www.leaseweb.com