Enorm drukke Vakantiejaarmarkt in Mill


Ruim 20.000 bezoekers op Millse Vakantiejaarmarkt

MILL, 20070725 -- Op woensdag 25 juli 2007 stond in Mill de 24e Vakantiejaarmarkt op de kalender. Vanaf 10.00 uur trok dit evenement weer heel wat bezoekers naar het Millse centrum. Schuifelend langs de vele kramen, 40 meter de lucht in met een hijskraan of lekker hangen of zitten op een terrasje en genieten van entertainment, het kon weer allemaal op de Vakantiejaarmarkt in Mill.

"Wij gaan altijd 2 keer," aldus een bezoekster die al voor 10 uur actief op zoek was naar koopjes. "Samen met een vriendin gaan we eerst lekker shoppen en later vandaag gaan we met het hele gezin voor de muziek en de terrasjes." "En voor koopjes moet je bij mij zijn," roept een koopman uit een kraam verderop. "Ik ben al jaren de goedkoopste op de jaarmarkt in Mill dus kom hier kijken en zoek maar uit voor 5 euro!" Dat andere kooplieden het daar niet mee eens zijn blijkt al snel. "Nee hoor, hier heb je veel meer voor je 5 euro dus aansluiten en uitzoeken maar!" Hij heeft succes met zijn verkooppraatje want diverse handen verdwijnen in de bakken vol shirtjes, topjes en sjaaltjes.

Een eindje verderop gaat een mand van een luchtballon hangend aan een hijskraan ruim 40 meter de lucht in. Daarmee promoot feestorkest Toeternietoe het ballonnenfestijn en parkfeest wat op 18 en 19 augustus in Mill gehouden zal worden. "Het is wel erg hoog maar ik ga toch mee naar boven," zegt een inwoner van Oss die in de rij staat voor de hijskraan van Tillemans machineverhuur. "Ik denk dat ik het huis van mijn tante die hier in Mill woont wel kan zien en daar wil ik dan meteen een foto van maken."

Verder zijn er attracties, standwerkers en zingt een feestduo op het gemeentehuisplein een hit van Jan Smit. "Kei gezellig," roept een bezoeker in zijn mobile telefoon. "Ik zit bij het gemeentehuis en waar zijn jullie?" "Ik zag al op televisie dat jullie er waren," zegt een wat oudere dame tegen een tegemoetkomend gezinnetje. "De lokale omroep heeft een camera ginds in de straat staan en dat is live op televisie te zien." Op een ander terrasje vraagt een kind zo te zien niet voor het eerst die dag om een ijsje aan pa die daar van een koel pilsje geniet. "Nou vooruit dan," klinkt het uit de mond van een man die naast de vader zit. "Hier heb je 2 euro maar dan mag je vader hier nog even blijven zitten, goed?"

De organisatie, RKSV Juliana en Stichting Activiteiten Mill kan tevreden terug kijken op deze 24e Vakantiejaarmarkt. Op een bordje bij het secretariaat is te lezen dat de 25e jaarmarkt gehouden zal worden op woensdag 23 juli 2008.





Ingezonden persbericht