Politie Haaglanden

Persberichten 26 juli

Haaglanden, 26-07-2007

Te hard
Den Haag - Bij een controle op de Binckhorstlaan heeft Politie Haaglanden woensdagavond 25 juli tussen 17.30 uur en 23.00 uur 350 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. In totaal kunnen zes bestuurders een boetevoor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Gestolen fiets na 3 jaar teruggevonden
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdag 25 juli omstreeks 15.00 uur een 25-jarige Hagenaar op een fiets rijden die waarschijnlijk van diefstal afkomstig was. De agenten zagen de man fietsen op het Zonneoord en controleerden hem. Hoewel hij zelf verklaarde dat het om de fiets van zijn bovenbuurjongen ging, vertrouwden de agenten zijn verhaal niet en hielden hem aan. Op het bureau bleek de fiets waarschijnlijk al in 2004 gestolen te zijn uit een kelderbox. De vermoedelijk rechtmatige eigenaar komt donderdag 26 juli naar het politiebureau om de fiets te bekijken.

Geen gordel en rijbewijs, wel een flinke borrel Den Haag Agenten hielden woensdagavond 25 juli een 36-jarige Hagenaar aan voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 20.30 uur op het Zonneoord toen surveillerende agenten hem lieten stoppen omdat hij geen gordel droeg. Bij de controle bleek de man geen rijbewijs bij zich te hebben. Vanwege de sterke alcohollucht die hen tegemoet kwam, lieten zij de man een blaastest doen. Hij blies daarbij 405 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en met een rijverbod op zak mocht hij weer naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (= 0,5 promille) Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl. (= 0,2 promille)

Vechtersbaas aangehouden
Den Haag - Agenten hielden woensdagavond rond middernacht een 22-jarige Hagenaar aan, omdat hij even tevoren betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij in een cafetaria aan de Oudemansstraat. De agenten werden gestuurd naar de vechtpartij, maar die bleek bij aankomst al ten einde te zijn. Op aanwijzing van een getuige werd de verdachte in de omgeving aangehouden. De verdachte zou volgens getuigen ook een mes gebruikt hebben, maar dit is niet terug gevonden. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de vechtpartij.

25 overtreders op de bon
Den Haag - De politie controleerde woensdagmiddag vanaf 15.00 uur 150 bestuurders op de Wagenaarweg. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor geen APK (1), geen kinderzitje (1), het niet dragen van de autogordel (2), het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs (19) en geen keuringsbewijs (10). Binnenkort vinden alle overtreders een bekeuring in hun brievenbus.

Hardleerse automobilist
Den Haag Politieagenten zagen woensdagmiddag rond 15.00 uur een 22-jarige Hagenaar in een bedrijfsbus met hele hoge snelheid door de Kamperfoeliestraat rijden. Bij de controle bleek de Hagenaar niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Sinds mei 2007 was dit al de derde keer dat hij werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Zijn werkgever werd op de hoogte gebracht van het feit dat de man was aangehouden en dat de eigenaar de bus bij het politiebureau kan ophalen.

Dief met twee rechtervoeten
Den Haag - De politie hield woensdag 25 juli om 17.10 uur een 52-jarige Hagenaar aan op verdenking van winkeldiefstal. De man nam bij een winkel aan de grote Marktstraat een paar schoenen mee, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Op het politiebureau bleek dat het om twee rechterschoenen ging. De man is een veelpleger en wordt daarom voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Waterige laptop
Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar dacht woensdag 26 juli om 09.00 uur de koop van de dag te hebben. Hij kocht op straat van een voorbijganger een laptop, navigatiesysteem en een aantal mobiele telefoons. Het bedrag was dermate laag dat de Hagenaar er wel oren naar had. Hij pinde direct en betaalde aan de man voor de spullen. Toen hij verwachtingsvol de tas open maakte bleek dat er een paar flessen water in zaten en enkele broodjes. Van de verkoper ontbreekt elk spoor.

Dure overtreding
Den Haag - Een 43-jarige automobilist uit Leidschendam maakte woensdag 25 juli om 11.00 uur een verkeersovertreding aan de Mauritskade. Een politieman die de man daarover aansprak, constateerde vervolgens dat de auto niet meer was verzekerd en dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd. Hij kreeg diverse processen-verbaal en zijn auto werd in beslag genomen.

Bromfietscontrole
Den Haag De politie hield woensdagmiddag 25 juli op de Vondelstraat een bromfietscontrole. Agenten controleerden 18 brommers. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal aangezien de constructiesnelheid van zijn brommer boven de toegestane limiet lag.

Dure crème
Rijswijk Een medewerker van een winkel aan de Promenade in Rijswijk zag 25 juli om 17.00 uur een vrouw spullen in haar tas stoppen. Op de vraag of de vrouw nog iets af te rekenen had antwoordde zij negatief. Bij controle kwamen meerdere potten crème uit haar tas. De 65-jarige vrouw uit Rijswijk is met een bekeuring naar huis gestuurd.

Vrouw gewond bij aanrijding
Wassenaar - Bij een aanrijding woensdag 25 juli om 12.20 uur op de Zijdeweg raakte een 42-jarige vrouw uit Den haag gewond. Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die werd aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Goedkope taxirit
Delft Politieagenten hielden 26 juli om 04.50 uur in de Ternatenstraat drie mannen aan die de portemonnee van een taxichauffeur hadden gestolen. De drie klanten (20, 29 en 34 jaar, allen uit Delft) waren onder invloed van alcohol en door de taxichauffeur vanuit Den Haag naar Delft gereden. Nadat de chauffeur de mannen had afgeleverd op hun eindbestemming, miste hij zijn portemonnee. Op aanwijzing van de taxichauffeur konden agenten de verdachten aanhouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Slim winkelboefje
Delft Een 8-jarige winkelboef uit Delft probeerde bij een supermarkt op de Vrijenbanselaan een blikje mee te stelen. Dat lukte niet omdat het blikje steeds uit zijn broekzak viel. De jongen besloot het blikje terug te leggen. Voordat hij dat kon doen snapten medewerkers van de supermarkt hem. Om er toch nog onderuit te komen gaf hij een valse naam op. Politieagenten die hem thuis brachten hoorden van de buren waar hij wel woonde. Het jongetje is thuisgebracht bij zijn moeder.

Drie fietsendieven tegen de lamp
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen woensdag 25 juli om 16.00 uur drie meiden (19 en 20 jaar uit Zoetermeer) vijf minuten rond de fietsenstalling bij NS station Oost lopen. Eén van hen begon vervolgens het slot van één van de fietsen met een ijzerzaag door te zagen, terwijl de andere twee de omgeving in de gaten hielden. De agenten hielden alledrie de dames aan. Op het politiebureau bleek dat ze alledrie blauwe verf aan hun handen te hebben. Dit was afkomstig van nog twee fietsen die ze gestolen hadden en nu overgeverfd hadden. Ze kregen alledrie een proces-verbaal.

Wie schrijft
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen 25 juli om 22.25 uur twee broers (16 en 21 jaar uit Bleiswijk) al urinerend schrijven op de gevel van een supermarkt. De agenten schreven hen daarop een iets meer blijvende boodschap uit: een boete.

Dure brommer
Zoetermeer Surveillerende agenten te voet zagen woensdag 25 juli om 10.20 uur een bromfietser over het trottoir van de Gondelkade rijden. De bestuurder droeg ook geen helm. Eenmaal op de rijbaan trok de bestuurder het gas open en moest er een motorrijder aan te pas komen de brommer staande te houden. Daarbij liepen de snelheden op tot 90 km/uur. Gezien de staat van de brommer namen de agenten de brommer mee naar het politiebureau voor een schouw. Daarbij constateerden zij diverse technische gebreken en opgeteld bij de eerder begane overtredingen, verliet de 21-jarige Zoetermeerder het politiebureau met voor ongeveer 800 aan boetes in zijn zak.