Gemeente Sneek


Eerste Oade an de Sneekermeer

Burgemeester Brok zeilt op het Sneekermeer Burgemeester drs. A.A.M. Brok leverde als eerste een bijdrage aan de tentoonstelling Droomflucht. Oade an de Sneekermeer. Hij hoefde niet lang na te denken over zijn meest warme associatie aan het Sneekermeer/ Pottengebied: de eerste keer actief deelnemen aan de zeilwedstrijden in de Sneekweek behoort tot zijn fijnste herinneringen aan dit gebied.

'Als beginneling was ik, in 2006, fokkenist bij wethouder Tom Metz, een doorgewinterde zeiler. We zeilden zeker niet onverdienstelijk. In de zestienkwadraat-B wisten we zelfs een aantal andere deelnemers achter ons te laten. Door mee te zeilen voelde ik: dit is dé manier om de Sneekweek te proeven, te ervaren, te ondergaan. Meedoen in een boot voelt echt anders dan vanaf de kant toekijken.

Het wedstrijdgevoel, de spanning en zelfs het gebruikte vocabulaire wanneer een boei moest worden gepasseerd, zijn stuk voor stuk elementen die ervoor zorgden dat ik het Sneekweekgevoel écht te pakken kreeg. De toeter die klonk toen de wij door de finish kwamen, staat op mijn trommelvlies gegrift.

Vorig jaar hebben de wethouder en ik besloten zeker weer mee te zeilen in de Sneekweek. Dit gaat ook gebeuren, dit jaar zelfs. In het openingsweekend zeil ik met wethouder Metz in de G2. We hebben reeds geoefend, zodat wij beslagen ten ijs aan de start kunnen verschijnen en wie weet, klinkt straks voor ons de éérste toeter.'

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 25-7-2007