Politie Hollands Midden

Datum: 27 juli 2007

Voorhout Politie onderzoekt (pogingen) inbraken De politie van Teylingen doet onderzoek naar verschillende (pogingen tot) inbraken. In een woning aan de Spoorlaan in Voorhout zijn dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Door een ruit in te slaan hebben de dader(s) zichzelf toegang tot de woning verschaft. De inbraak vond plaats op donderdagochtend 26 juli. Uit de woning zijn geld en sieraden gestolen. In twee bedrijven is er in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli geprobeerd in te breken. In een Kapsalon aan het Oosthoutplein in Voorhout is er geprobeerd met een breekvoorwerp de deur op te maken. De voordeur bevindt zich aan de openbare weg, mogelijk zijn er getuigen die de inbreker(s) gezien hebben. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Aan de Herenstraat in Voorhout werd er gepoogd in te breken in een reisbureau. Ook hier is er geprobeerd de deur open te maken, wat eveneens niet lukte. De technische recherche doet onderzoek naar de breeksporen die er gevonden zijn.

In een supermarkt aan de Dorpsstraat in Warmond is er eveneens gepoogd in te breken. In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli is er geprobeerd de deuren aan de voorzijde open te breken. De inbraak vond vermoedelijk plaats rond 04.00 uur. De verdachte is vermoedelijk gestoord door het alarm en is er vandoor gegaan. Een getuige heeft een scooter zien wegrijden. De politie hoopt dat er meerdere getuigen zijn en vraagt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto's of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 0900-8844. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Alphen aan den Rijn Man verwondt zichzelf Een 27 jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft zichzelf verwond toen hij op woensdag 25 juli, rond 22.00 uur, een ruit van een flat aan de Diamantstraat in had geslagen. De man, onder invloed van alcohol, had ruzie gekregen met een bewoner aan de Diamantstraat die hem de woning uitzette. Uit woede sloeg hij vervolgens in het portiek een ruitje in. Hij raakte door het glas gewond aan zijn arm en moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij heeft een verklaring bij de politie afgelegd waardoor het gerucht dat hij zou zijn gestoken ontkracht werd. De kosten voor het kapotte ruitje wordt op de man verhaald.

Leiderdorp Fietser gewond na aanrijding Op donderdag 26 juli, rond 15.20 uur, is er een aanrijding ontstaan op de Van der Valkboumanweg. Een 19 jarige fietser uit Leiderdorp raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongen reed vanuit een oprit de weg op. Hij heeft vermoedelijk een auto die op de Van der Valkboumanweg over het hoofd gezien. De automobilist, een 45 jarige Leidenaar, kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Bodegraven/ Stolwijk/ Moordrecht/ Gouda Politie onderzoekt bedrijfsinbraken In Stolwijk is er in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli ingebroken in een winkel aan de Populierenlaan. De buit bestond uit geld. In dezelfde nacht is in Bodegraven ingebroken in een kantoor aan de Boesemsingel. Uit het kantoor werd voornamelijk computerapparatuur weggenomen. In Moordrecht was het in dezelfde nacht raak op een bedrijfsterrein aan de Spoorweglaan. Inbrekers hadden het gemunt op de kabels waarin koper was verwerkt. In Gouda heeft men op donderdagochtend, tussen 00.45 u en 08.00 uur, ingebroken in een winkel aan de Pelmolenerf. Uit de winkel hebben de dader(s) een geldbedrag en een digitale camera weg weten te nemen. De politie heeft de inbraken in onderzoek. Via buurtonderzoeken hoopt de politie informatie over de inbraken te weten te krijgen. Daarnaast zal de technische recherche van de politie onderzoek doen naar eventueel door de daders achtergelaten sporen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de lokale politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --