Politie Rotterdam Rijnmond

( BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) aangehouden. In de
* POLITIE HOUDT AUTOMOBILIST AAN
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagavond een 27-jarige automobilist uit Vlaardingen aangehouden. Surveillerend politiepersoneel hield de verdachte aan op de Dr A Schweitzerdreef. Hij reed in een onverzekerde auto en zijn rijbewijs bleek te zijn ingevorderd. De auto is in beslag genomen.


* KOM MET HET OPENBAAR VERVOER NAAR HET ZOMERCARNAVAL

het Zomercarnaval gebruik te maken van het Openbaar Vervoer. bereikbareregiorotterdam.nl. Voor informatie over het openbaar

* BELGEN OPGELICHT
ROTTERDAM - Twee mannen uit Belgie zijn woensdagmiddag rond vier uur het slachtoffer geworden van oplichting via internet. Het tweetal had gereageerd op een advertentie op internet voor laptops en in Rotterdam afgesproken voor de koop. Op het Rauwenhoffplein gaven de Belgen (16 en 26 jaar) 3200 euro aan de verkoper. De verdachte gaf de slachtoffers echter geen laptops, maar ging er meteen rennend vandoor.
De politie adviseert om alert te zijn op nieuwe goederen die tegen een lage prijs te koop worden aangeboden via internet.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van district Oost hield woensdagmiddag op de Dotterlei een fietsendief aan. Rond kwart voor vijf werd een 16-jarige Capellenaar op straat aangetoffen. Hij was in het bezit van een grijze Gazelle damesfiets. Na controle bleek de fiets gestolen te zijn. De fiets werd in beslag genomen en de jongeman is aangehouden.


* POLITIE CONTROLEERT OP N57; 15 % NEGEERT MAXIMUM SNELHEID

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de N57. Hierbij werden onder meer een radarauto, een surveillerende onherkenbare auto en motorrijders ingezet.
In totaal reden 317 van de 2035 passerende bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 70 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/uur. Twee Duitsers moesten direct een bekeuring van 107 euro betalen.
De aanleiding van de controle zijn klachten die bij de politie zijn binnengekomen. Op de N57 zijn gedurende de wegwerkzaamheden maatregelen genomen voor de veiligheid van de wegwerkers, weggebruikers en om de doorstroming van het verkeer te bevorderen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel stelde naar aanleiding van een melding een onderzoek in in een woning aan de Texelsestraat. In de woning werd op de eerste etage een hennepkwekerij bestaande uit 170 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
BARENDRECHT - Om de overlast tegen te gaan hield politiepersoneel van district Zuid en de Verkeerspolitie, woensdagmiddag en -avond een bromfietscontrole.
Tussen drie en half tien zijn 10 bromfietsers gecontroleerd op de Maasstraat en 8 in de omgeving van het Middeldijkerplein. Drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid van de bromfietsen te hoog was. Van één werd het kenteken in gevorderd.