Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 27-07-2007

Koperdieven

UTRECHT - Twee mannen uit Utrecht, beiden 21 jaar oud, zijn vrijdagmorgen 27 juli aangehouden op verdenking van het stelen van koper op een dak van een gebouw aan de Oudenoord.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding dat er twee mannen op een dak van een gebouw in aanbouw zaten. Agenten omsingelden het pand en gingen met een ladder het dak op. Daar troffen ze het tweetal aan dat bezig was met het stelen van koper. Er lagen werkhandschoenen, gereedschap en in een tas die klaar stond zat de bliksemafleider van het gebouw. De mannen zijn op het dak aangehouden en met behulp van een voertuig van de brandweer van het dak gehaald.

Onder invloed

UTRECHT - Op de Koninging Wilhelminaweg is een 40-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Vrijdagmorgen 27 juli omstreeks 00.40 uur moest de Utrechtse bestuurder een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij de te veel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 625 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van zes uur, proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op het dak

UTRECHT - Omdat ze op het dak van een parkeergarage liepen, zijn donderdagavond 26 juli vijf jongeren bekeurd. Ze hadden een bordje genegeerd waarop stond dat het dak verboden was voor onbevoegden.

Omstreeks 22.00 werden de vijf jongeren uit Utrecht, jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud, betrapt op het dak van een garage aan de Springweg. Drie van hen konden zich bovendien niet identificieren en zijn aangehouden. Op het politiebureau zijn hun ouders in kennis gesteld.

Te snel

UTRECHT - Bij een snelheidscontrole op de Leuvenlaan heeft de politie donderdag 26 juli 144 overtreders op camera vastgelegd. In totaal werden tussen 13.30 en 16.30 uur 598 voertuigen gecontroleerd. De maximum snelheid bedraagt 50 km/uur, maar de bestuurder met de hoogste snelheid reed 81 km/uur.

Ongeval

VLEUTEN - Een 69-jarige fietsster uit Vleuten is donderdag 26 juli gewond geraakt bij een aanrijding. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding van het ongeval op de kruising Utrechtseweg - 't Zand. Ambulancepersoneel was al ter plekke en ontfermde zich over de fietsster die hoofd- en ribletsel had. De politie zocht uit wat er gebeurd was. Het bleek dat een

36-jarige automobilist uit Stolwijk over de Utrechtseweg reed in de richting van 't Zand. De fietsster reed op haar fiets over het oude gedeelte van de Utrechtseweg in de richting van Vleuten. De automobilist zag de fietsster op de kruising over het hoofd en verleende haar geen voorrang. De vrouw is per ambulance naar het UMC vervoerd.

Winkeldieven

UTRECHT - Op de Steenweg is donderdag 26 juli een 16-jarig meisje uit Benschop aangehouden omdat ze samen met vriendinnen schoenen hadden gestolen. Omstreeks 15.00 uur betrapte winkelpersoneel de meisjes. De detectiepoortjes gingen af en alledrie de meisjes zetten het op een rennen. Een personeelslid van de schoenenwinkel zette de sprint in en kon het 16-jarige meisje in de kraag vatten. De politie werd ingeschakeld. In de tas van het meisje zaten vijf kledingstukken die mogelijk ook elders gestolen waren. Het meisje is aangehouden en verhoord op het politiebureau. Onderzoek naar de twee andere meisjes is ingesteld.

Mes op zak

UTRECHT - Een 16-jarige jongen uit Utrecht is donderdag 26 juli aangehouden omdat hij een voorbijganger met een mes had bedreigd. Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Nigerdreef iemand met een mes had bedreigd. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en troffen hem aan op de Kasaidreef. De jongen bekende dat hij gedreigd had en liet het mes aan de agenten zien. Hij is aangehouden en heeft het mes afgestaan. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

UTRECHT - Onderweg naar een andere melding, stuitten agenten donderdagmorgen 26 juli op een aanrijding. Omstreeks 08.10 uur zagen zij dat op de Carnegiedreef een bromfietser en auto met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder van de bromfiets, een 40-jarige man uit Utrecht, lag half onder zijn voertuig en bloedde. De agenten stabiliseerden de man en schakelden de ambulance in. Per ambulance is hij naar het UMC vervoerd. Vermoedelijk liep hij meerdere botbreuken op. De automobilist, een 45-jarige man uit Utrecht, had de bromfietser over het hoofd gezien toen hij een parkeervak uitreed.