VAPRO


Mijlpaal bereikt met assessments Shell

In 2005-2006 heeft VAPRO-OVP een project binnen Shell Nederland Raffinaderij en Shell Nederland Chemie uitgevoerd, waarbij een bedrijfsspecifiek opleidingstraject voor operators is ontwikkeld.

Dit traject bestaat uit praktijkgerichte modules, waarbij de operators opdrachten op hun eigen werkplek uitvoeren om zich te ontwikkelen tot vakvolwassen operator.

Sinds februari 2007 is VAPRO-OVP bezig met het vervolgtraject: het ontwikkelen van assessments. Deze assessments hebben als doel de competenties, die de operators aan de hand van de modules hebben ontwikkeld, te toetsen. Wanneer een operator het assessment voldoende doorloopt, zal hij een certificaat krijgen vanuit Shell en VAPRO-OVP. Het voldoende doorlopen van het assessment is één van de voorwaarden voor promotie binnen Shell.

Bij de ontwikkeling van de assessments is de eerste mijlpaal bereikt: de assessments voor de afdelingen op het terrein in Moerdijk zijn inmiddels afgerond. De volgende stap is het afronden van de assessments voor de afdelingen op het terrein in Pernis.

Overigens gaat VAPRO-OVP ook dit najaar een assessorentraining verzorgen en zal zij betrokken zijn bij het afnemen van de assessments: een deel van de assessments zal geaudit worden door een VAPRO-OVP consultant.

Meer informatie bij Hanneke van Gaans, tel. 06-22266903, h.v.gaans@vapro-ovp.com.