Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Een paradijs voor kinderen op het Zwarte Cross Festival

De organisatie besteedt dit jaar extra aandacht aan de jonge bezoekers van het festival.

De organisatie van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde is altijd al een evenement geweest voor jong en oud, maar dit jaar wil de organisatie nog meer doen voor kinderen op zaterdag en zondag. De organisatie streeft ernaar de zaterdagmiddag een echte gezinsdag te maken en het kinderprogramma draagt daar zeker aan bij. Papa's en mama's weten wat ze te doen staat: op zaterdag 28 juli naar het Zwarte Cross Festival!

Dit jaar pakt de organisatie al flink uit met het 'volwassenenprogramma' met namen als Status Quo, Within Temptation en Krezip, de samenwerking met Serious Talent van 3FM op het Fijnproeverspodium en een theaterweide, maar ook het kinderprogramma liegt er niet om. Op een speciaal omheind gedeelte, het Blagenparadijs, is van alles te beleven voor de jonge bezoekers. Een kindershow van Jovink en de Engelse band Fragment en een optreden van de populaire meidenband Kus. Verder zijn er een klim- en klauterhelling, bungee trampoline, draaimolen, piratenschip-schommel, luchtkussen en motoropstapdagen. Er is gratis ranja en kinderen kunnen gratis worden geschminkt. Alle kinderactiviteiten zijn dus kosteloos, maar wat is de prijs van een kaartje dan? 30, 40, 50 euro? Nee, een kaart voor de zaterdag en zondag kost slechts 15 euro en kinderen onder de 1 meter 40 hebben gratis toegang tot het festival. Geen addertjes onder het gras, dus.

Met name met de meidengroep Kus verwacht de organisatie veel bezoekers te kunnen trekken. Kus bestaat uit Meike, Anouk, Monique en Fleur. Met hun debuutsingle Lekker ding scoorden ze hun eerste nummer 1-hit in de Mega Top 100. En er volgden er nog veel meer hits. Momenteel toert Kus met hun eigen 'Kus je vrienden' tour, waarmee ze dus ook het Zwarte Cross Festival aandoen. Kus speelt op zaterdagmiddag om vier uur in het Blagenparadijs.

Bij de aankleding van de kinderhoek krijgt de organisatie bijzondere hulp. De kinderen van zes verschillende basisscholen uit de gemeente Oost-Gelre zullen borden beschilderen die in het Blagenparadijs op de hekken komen te hangen. De kinderhoek is dus voor en door kinderen gemaakt. De deelnemende scholen hebben vrijkaarten voor deze bijzondere samenwerking ontvangen, zodat ze met de hele school het resultaat kunnen aanschouwen.

Info, route, kaartverkoop en programma: www.zwartecross.nl Zwarte Cross Festival

27-28-29 Juli 2007

Lichtenvoorde


- Einde persbericht -