Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

16 juli 2007

Van jumpen tot bergbeklimmen
Elke zaterdag feest in Shopping Center Sint Jorisplein

Het is een nationale rage aan het worden: jumpen. Met populaire clips in de top 10 en talrijke filmpjes op You Tube, is Nederland een handjevol idolen rijker: de jumpsterren. Op zaterdag 28 juli a.s. laat ook Amersfoort zich veroveren door deze nieuwe dansstijl met een jumpdemonstratie in Shopping Center Sint Jorisplein.

Vanaf 12.00 uur zal er in het winkelcentrum een optreden zijn van een of meerdere bekende jumpers. Wie dat zijn, was bij het ter perse gaan van deze uitgave nog niet bekend, maar het is in elk geval een top 10-artiest. Aansluitend aan het optreden zijn er demo's en kunnen jumpliefhebbers tijdens de workshops zelf de passen onder de knie proberen te krijgen. Het evenement duurt tot 16.00 uur, met pauzes.

Programma
Het jumpevenement is onderdeel van het jaarlijkse Zomerfestival op het Sint Jorisplein. Vanaf 21 juli vinden er elke zaterdag feestelijke activiteiten plaats. De aftrap wordt gegeven met de jaarlijkse Kunstmarkt. Veertien kunstenaars uit verschillende disciplines stellen hun werk ten toon tussen 10.30 en 17.00 uur. Er is een keur aan stijlen te bewonderen, variërend van schilderijen, aquarellen en olieverfminiaturen tot keramiek, papiercollages en sieraden. Op zaterdag 4 augustus wordt de spanning opgevoerd met de Himalaya Challenge. Volwassenen en kinderen worden uitgedaagd een elf meter hoge (opblaas)berg te beklimmen. Op 11 augustus is er een optreden van het hilarische acrobatenduo Doublé en op 18 augustus een swingend optreden van de tropische band Mogambo. De 3 biggen, een muzikale kindershow, speelt op 25 augustus. Het festival wordt sportief afgesloten met een spectaculaire demonstratie van Boersma Sport.

In de winkels van Shopping Center Sint Jorisplein hangen posters waarop het programma van het Zomerfestival 2007 staat aangekondigd.