Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Selectie jeugdvolleybalsters klaargestoomd voor verantwoordelijke taak

Perfect moppen, rondrollen en aangooien tijdens de DELA Trophy

Amstelveen, 23 juli 2007 - Niet te onderschatten bij het spelen van een volleybalwedstrijd op topniveau: de kunst van het correct rondrollen en aangooien van de ballen en het moppen van de vloer! Het Nederlandse damesvolleybalteam speelt op

28 en 29 juli in Eindhoven in het kader van de DELA Trophy twee wedstrijden tegen Olympisch kampioen China. Een speciale selectie van twaalfjarige jeugdvolleybalsters uit Venlo gaat tijdens die matches het moppen, rondrollen en aangooien verzorgen. Om die taak perfect te kunnen uitvoeren kregen ze afgelopen week een training van de Nederlandse internationals.

Een topwedstrijd vraagt om topassistentie binnen en buiten de lijnen. Tijdens de wedstrijd moeten de speelsters steeds op het juiste moment nieuwe ballen op de juiste manier krijgen aangespeeld. Zodat de match niet voortdurend onnodig lang stilligt. Daarnaast is het droogvegen van de vloer - het zogenaamde moppen - essentieel. Natte plekken kunnen er namelijk voor zorgen dat de speelsters blijven 'haken' of uitglijden en zo blessures onnodige oplopen. De Venlose jeugdspeelsters van volleybalvereniging Civitas werden door de dames van de nationale ploeg helemaal ingewijd in deze acties. Wat is je positie tijdens de wedstrijd? Wanneer en hoe kom je het veld in? Hoeveel tijd heb je om te drogen en hoe doe je dat zo snel en perfect mogelijk? Wie speel je een bal aan en hoe doe je dat? Het resultaat: de Nederlandse en Chinese volleybalsters hoeven zich op 28 en 29 juli tijdens de DELA Trophy geen zorgen te maken over beschikbare ballen in het spel en natte plekken op de vloer. Ze kunnen zich volop concentreren op het spelen van twee prachtige matches en de uitslag daarvan.

De wedstrijden voor de DELA Trophy worden gespeeld in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven. Aanmelden om gratis de wedstrijden bij te wonen kan via www.roadtobeijing.nl. Uitvaartverzekaar en - verzorger DELA is hoofdsponsor van het Nederlands damesvolleybalteam.

Over DELA
Uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA werd in 1937 opgericht als de coöperatieve vereniging "Draagt Elkanders Lasten" en groeide in bijna zeventig jaar uit tot marktleider in de Benelux. Onlangs werd de Natura Uitvaartverzekering van DELA 'als beste getest' door de Consumentenbond.

////


Noot voor de redactie,