AutoRai

SEAT en Red Bull Air Race aanstaand weekend in Londen

(7/24/2007)
Londen maakt zich op voor één van de meest spectaculaire evenementen ter wereld â de Red Bull Air Race, âsponsored by SEATâ. Het spektakel vindt komend weekend, op 28 en 29 juli, plaats op de rivier de Theems, met als achtergronddecor de voormalige Millennium Dome, inmiddels omgedoopt tot O2 stadion. Het is de eerste maal dat de Red Bull Air Race op deze locatie wordt gehouden.

Aanstaand weekend zal de Red Bull Air Race ongetwijfeld opnieuw een grote schare fans aantrekken die de race vanaf de oevers van de Theems zal volgen. Als officieel wereldwijd sponsor van de Red Bull Air Race is SEAT in Londen op volle sterkte vertegenwoordigd. Eén van de highlights van SEAT in Londen is de SEAT Leon Cupra âfollow-me-homeâ auto, die de piloten in en uit het wedstrijdparcours zal leiden. Daarnaast prijkt het SEAT-embleem onder andere op de enorme âAir Gatesâ waar de piloten tussendoor vliegen en uiteraard op de vliegtuigen zelf.

Miljoenenpubliek
De Red Bull Air Races zijn wereldwijd uitgegroeid tot enorme publieksevenementen. Afgelopen jaar kwamen er zes miljoen bezoekers af op de in totaal acht evenementen. De grootste schare fans werd tot dusver in 2006 in Istanbul genoteerd, waar anderhalf miljoen bezoekers de race aanschouwden. De verwachtingen voor de World Series 2007 liggen nóg hoger, omdat het kampioenschap dit jaar elf races telt. SEAT treedt bij vijf van de elf evenementen op als officieel partner van de Red Bull Air Race. Na Londen volgt nog de race in Porto/Portugal, op 31augustus / 1 september aanstaande.